Chinuiti de caldura, sute de reni au blocat un tunel langa Hammerfest

Autorităţile norvegiene au fost forţate zilele trecute să închidă o şosea, întrucât renii au invadat un tunel. Animalele încercau să găsească un refugiu răcoros, după ce temperaturile au urcat foarte mult. Aşa că s-au ascuns în tunel, spre nemulţumirea şoferilor care urmau să treacă pe acolo.

Tunelul Stallogargo, din apropiere de Hammerfest a fost închis de luni până ieri la prânz. Şoferii au fost nevoiţi să găsească o rută alternativă pentru a ajunge la destinaţie.

Atâtat timp cât renii sunt în tunel, nu putem face nimic pentru a-i scoate de acolo. Considerăm că ar fi mult prea periculos să intrăm în tunel, a declarat Inge Hellander, şeful Administraţiei Publice a Drumurilor.

Ultimele zile au fost foarte călduroase, aşa că renii au intrat în tunel. Potrivit altor experienţe, ştim că renii vor ieşi din tunel numai atunci când temperaturile vor fi mai mici. Însă nu putem face nimic, a mai zis Hellander.

De asemenea, autorităţile au spus că încearcă să găsească o soluţie, pentru ca situaţia să nu se repete, deşi le este foarte greu să se lupte cu renii.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *