Centrul orasului Oslo se umple din nou de tractoare

Centrul orasului Oslo va si astazi plin de tractoare. Fermierii nu renunță la proteste. Ei sunt supărați pentru că Guvernul a decis ca subvențiile pentru anul viitor să fie de aproape 10 ori mai mici față de cât au cerut ei.

Încă de dimineață, în Oslo au intrat mai multe tractoare, majoritatea mergând cu mai puțin de 40 de km/h. Fermierii au adus tractoarele în capitala Norvegiei la ora de vârf, când locuitorii merg la serviciu, pentru ca toată lumea să-i vadă.

Începând cu ora 12:45, fermierii au anunțat că vor merge prin întreg orașul cu tractoarele, pentru ca apoi să se oprească în fața Parlamentului. Acolo, fermierii vor cere din nou ca subvențiile pentru 2015 să fie mai mari.

Nils Bjorke, șeful Uniunii Fermierilor a spus că nu se intenționează blocarea traficului cu tractoarele.

Nu are rost să blocăm tot orașul și nici nu am putut aduce atât de multe tractoare pe cât ne-am fi dorit. Noi vrem doar să ne facem auzite cererile”, a declarat Nils Bjorke.

 Mai mult, fermierii amenință că vor arunca bălegar în fața Parlamentului, tot în semn de protest.

Până acum, Guvernul a spus că va limita creșterea subvențiilor la 150 de milioane de coroane, adică de 10 ori mai puțin față de cât au cerut fermierii.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *