Cea mai mare companie petroliera din Norvegia, tinta unui atac al hackerilor

În jur de 300 de companii din Norvegia au fost afectate de unul din cele mai mari atacuri din mediul virtual, potrivit unei surse din Guvern.

Autoritatea Națională a Securității din Norvegia a scos la iveală faptul că 50 de companii din sectorul petrolier au fost atacate de hackeri și alte peste 250 decompanii sunt acum avertizate de Guvern.

Statoil, cea mai mare companie petrolieră din Norvegia ar fi, potrivit surselor guvernamentale principala țintă a atacului. „Am primit un avertisment și verificăm tot sistemul”, a declarat Orjan Haraldstveit, purtătorul de cuvânt al Statoil.

Autoritatea Națională a Securității are câteva bănuieli în privința persoanelor care au stat în spatele atacului virtual, însă nu dorește să facă publice suspiciunile deocamdată.

La începutul lunii iulie a mai avut loc un atac în mediul virtual, însă atunci au fost afectate numeroase bănci din Norvegia. La acel moment, timp de o zi, site-urile băncilor nu au funcționat și echipe specializate au lucrat pentru a remedia problemelor. Printre companiile afectate s-au numărat Norges Bank, Telenor, DNB și Sparebank 1.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *