Cea mai calda zi de noiembrie din ultimii 100 de ani

Zilele trecute, în Norvegia a avut loc un fenomen inedit. Mai exact, pe 27 noiembrie, în Oslo s-a înregistrat cea mai mare temperatură dintr-o zi de noiembrie din ultimii o sută de ani.

Aceasta este concluzia la care au ajuns meteorologii, după ce afară s-au înregistrat 13,7 grade Celsius. Mai mult, în cartierul Baerum, temperatura a ajuns chiar la 14,4 grade Celsius, fapt destul de neobișnuit pentru această perioadă a anului, când de obicei în Norvegia este cu mult mai frig.

Statisticianul Bernt Lie a ținut să precizeze că o astfel de temperatură nu a mai fost înregistrată în Norvegia, în luna noiembrie, de mai bine de o sută de ani. Mai exact, din anul 1899. Unul dintre motivele care ar explica temperatura ridicată din sud-estul Norvegiei ar fi legat de vânturi puternice care au lovit partea de vest a țării în ultimele zile.

Nu este ceva obișnuit să ne confruntăm cu astfel de temperaturi la sfârșitul lunii noiembrie”, a declarat Nina Larsgard, meteorolog norvegian. Potrivit Institutului de Meteorologie, temperatura a crescut cu aproximativ 10 grade în numai o oră.

Sursa: www.thelocal.no 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *