Ce spun cercetatorii ca se va intampla in Norvegia pana in 2100?

Anumite peisaje de vis din Norvegia ar putea sa dispara, la fel ca si anumite case de vacanta, din cauza inundatiilor. Asta prezic cercetatorii ca se va intampla pana in 2100 in Norvegia.

Peisajele deosebite si anumite locuinte ar putea sa dispara din Norvegia, din cauza inundatiilor. Ecosistemul se va schimba, iar agricultura si pescuitul se vor confrunta cu provocari dificile, insa in Norvegia se prevad si noi oportunitati, spun cercetatorii.

Norvegienii si toti cei care locuiesc in aceasta tara trebuie sa se pregateasca pentru ploi abundente: acesta este mesajul principal dintr-un raport realizat de cercetatorii norvegieni, numit Climate in Norway 2100.

Una dintre principalele consecinte care va fi foarte vizibila in Norvegia din cauza schimbarii globale va fi temperatura extrem de crescuta si precipitatiile extreme. Sunt doua elemente care vor afecta intreaga tara, indiferent daca este vorba despre sudul sau nordul Norvegiei.

Principala provocare pentru persoanele din Norvegia este reprezentata de precipitatiile abundente, de inundatii si de un sezon de iarna din ce in ce mai scurt, a declarant Hege Hisdal, hidrolog.  In plus, schimbarile globale vor provoca si foarte multe alunecari de teren.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *