Cativa comercianti norvegieni risca inchisoarea pentru ca au vandut carne de balena la un targ din Berlin

Câțiva norvegieni au fost surprinși săptămâna aceasta vânzând carne de balenă la un târg din Germania, în condițiile în care în această țară comerțul cu carne de balenă este interzis. Ei riscă acum o amendă sau chiar închisoare până la 5 ani.

Oficialitățile germane au găsit trei kilograme de carne de balenă într-un stand deținut de norvegieni la un târg de produse alimentare, după ce au primit o sesizare de la un ONG care luptă pentru protejarea balenelor și a delfinilor.

Vânzarea de carne de balenă este interzisă în Germania, dar Norvegia este una dintre puținele țări în care acest lucru este legal.

Proprietarul standului a declarat că nu știa despre acest aspect, atunci când a început să vândă gustări din carne de balenă la 2 euro porția. „Suntem surprinși că vânzarea acestor produse este interzisă aici”, a declarat Arne Andreas Rod, proprietarul standului.

La două ore după ce s-a descoperit neregula, standul a fost închis.

Cazul a fost preluat de un procuror. Acesta a precizat că va analiza totul din perspectiva „import/export/vânzare” de carne.

Câțiva activiști care luptă pentru drepturile balenelor și a delfinilor au criticat gestul norvegienilor. „Norvegia a încălcat numeroase legi. Avem legi bune în Europa pentru a proteja balenele și delfinii, dar norvegienii nu le respectă”, a declarat Astrid Fuchs.

Târgul Green Week are loc în fiecare an în Berlin și atrage sute de mii de vizitatori.

Sursa: www.thelocal.no

Sursa foto: WDC

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *