Câti români din Norvegia au votat în turul I pentru alegerea președintelui României

Prezenta la vot a românilor din Norvegia a fost de aproximativ 6 %.  La singura sectie de votare organizată în această țară, la Oslo, până la închiderea urnelor, au votat un număr de 902 persoane, conform  datelor centralizate de Biroul Electoral Central.

La orele după amiezii s-au înregistrat cel mai mare număr de votanți și s-au format cozi de așteptare de aproximativ 2 ore. Procesul de votare a fost unul greoi, dar mobilizarea slabă a cetățenilor la urne nu a determinat incidente în desfășurarea acestuia.

Iată numărul cetățenilor români prezenți la vot în Norvegia de-a lungul zilei de 2 noiembrie, pentru alegerea președintelui României, conform secției de votare de la Oslo: la ora 10:00 votaseră 60 de persone; la ora 13:00 votaseră 241 de persoane; la ora 16:00 se prezentaseră la vot 498 de cetățeni; la ora 19:00 – 796 de cetățeni, iar la ora 21:00, la închiderea urnelor, 902 români votaseră în Norvegia.

Menționăm că în secția de votare au existat 3 cabine de vot. Accesul alegătorilor în sala de vot a avut loc în serii corespunzătoare numărului de cabine de vot.

Conform unor surse neoficiale de la Registrul populației din Norvegia, numărul de români care locuiesc în această țară este de 15 000 de persoane, dintre care aproximativ 5 000 se află în capitala Oslo și împrejurimi.

Conform rezultatelor exit-poll-urilor, în turul 2 al prezidentialelor, programat pe 16 noiembrie, s-au calificat primii doi clasati. Exact peste două săptămâni vom merge la vot să alegem președintele României dintre Victor Ponta și Klaus Iohannis.

Rezultatele exit-poll-urilor partiale, prezentate de televizunile din România, corespund situatiei de la ora 19.00 si nu cuprind si votul din diaspora:

Romania TV/CSCI: Victor Ponta – 40%, Klaus Iohannis 31- %, Monica Macovei – 5 %, Tariceanu – 6 %, Elena Udrea – 5 %

Realitatea TV/CSOP: Victor Ponta – 38,2%, Klaus Iohannis – 32,1%, Monica Macovei – 6%, Tariceanu – 6%, Elena Udrea – 6%

Digi 24/IRES: Victor Ponta – 41,5%, Klaus Iohannis – 31,2%, Tariceanu – 5,3%, Elena Udrea – 5,1%, Monica Macovei – 4,5%

Antena 3/Sociopol: Victor Ponta – 40%, Klaus Iohannis – 31%, Tariceanu – 6%, Elena Udrea – 5% Monica Macovei – 4%, Dan Diaconescu – 4%, Vadim Tudor 3%, Melescanu – 1%

George Dorian

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

6 Responses to Câti români din Norvegia au votat în turul I pentru alegerea președintelui României

  1. sabina Pisau spune:

    Va rugam frumos pentru turul doi sa existe si o sectie de votare si in Bergen. Sunt f multi romani cu familii,ne este destul de greu sa ajungem la Oslo pt a vota. Chiar ne-am dorii si noi sa votam.
    Cu respect,
    Sabina Pisau

  2. rahela zidaru spune:

    si eu as dori sa fie o sectie de votare in bergen.sunt multi romani care vor sa voteze si nu au posibilitatea de a merge in oslo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *