Care sunt preferintele norvegienilor cand vine vorba despre nume pentru copii?

Dacă sunteți în căutarea unor nume pentru copii, vă sărim în ajutor cu idei despre cele mai populare nume din Norvegia.

În 2014, cel mai preferat nume când vine vorba despre fete a fost Nora sau Norah, iar în ceea ce privește băieții, în top s-au aflate numele „Lucas” sau „Lukas”. Mai exact, 434 de fete au fost numite Nora sau Norah anul trecut, iar 448 de băieți au fost numiți Lucas sau Lukas.

„Nora”, cel mai iubit nume pentru fete în 2014

Numele „Nora” s-a aflat în top 10 al preferințelor norvegienilor în anul 2000. Și asta s-a întâmplat pentru următorii ani. „Nora” s-a aflat printe favorite din nou în 2012, iar ultima dată a fost anul trecut. Asta înseamnă că numele „Emma”, care urcase pe primul loc, a ajuns pe locul al doilea în preferințele norvegienilor.

Numele „Nora” a fost folosit pentru prima dată în Norvegia la mijlocul secolului al XIX-lea, datorită unei piese de teatru scrise de Henrik Ibsen, „A Doll’s House”. Astăzi, în Norvegia majoritatea fetelor au nume care se termină în „-a” sau „-ah”, lucru care nu era atât de des întâlnit în 1947.

„Lucas”, din nou în top

Numele „Lucas” sau „Lukas” s-au aflat pentru o perioadă bună de timp în competiție cu „Filip”. „Lucas” s-a aflat în preferințele norvegienilor încă din 2008 și a fost pe locul al șaselea în top 10 al preferințelor norvegienilor. Semnificația numelui este strâns legată de Apostoli și are trimiteri religioase.

Alte preferințe

În 2014, și alte nume au urcat în preferințele norvegienilor. De exemplu, Markus, Emil și Aksel. Pentru fete, preferințele norvegienilor s-au îndreptat către Nora, Anna, Tiril și Emilie.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *