Boala vacii nebune, un caz confirmat in Norvegia

Autoritățile norvegiene au confirmat că au descoperit un caz de boala vacii nebune, însă au transmis localnicilor că sănătatea publică nu este și nu va fi pusă în pericol.

Cazul a fost descoperit la o fermă din centrul țării și este primul de acest tip detectat în Norvegia. Au mai existat situații similare în ultimii ani, dar în Elveția și în Brazilia.

Descoperirea reprezintă un caz atipic și nu are implicații în securitatea alimentară din Norvegia. Nu este niciun motiv să retragem produse de pe rafturile din magazine sau să luăm alte măsuri”, a declarat Kristina Landsverk, purtătorul de cuvânt al Autorității pentru Siguranța Alimentelor din Norvegia.

Nu sunteți predispuși niciunui risc dacă veți consuma carne de vită sau dacă veți bea lapte”, a mai precizat Kristina Landsverk.

Boala vacii nebune care tocmai a fost descoperită în Norvegia nu este un caz tipic. Asta înseamnă că boala nu s-a manifestat la fel de agresiv ca într-un caz normal de boala vacii nebune. Însă, ca o masură de precauție, la ferma respectivă s-au distrus animalele care aveau boala vacii nebune, dar și celelalte animale din apropiere.

Autoritățile norvegiene au anunțat suspiciunea încă de săptămâna trecută, dar astăzi au sosit rezultatele testelor în mod oficial. Cazul a fost confirmat de către un laborator britanic.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *