Bilantul furtunii: trei raniti si 31.000 de locuinte fara electricitate

Trei persoane au fost rănite vineri dimineață, când două autobuze au fost scoase de pe carosabil din cauza furtunii care s-a abătut asupra coastelor de sud și de vest din Norvegia.

 Unul dintre autobuze aparținea aeroportului, iar cel de-al doilea era un autobuz al unei companii de transport. Având în vedere puterea furtunii, sfătuim pe toată lumea să stea în casă, cu excepția situațiilor în care trebuie neapărat să iasă”, a declarat Trygyr Odegard, reprezentantul Poliției din Sunmore.

O persoană care se afla vineri pe aeroportul Alesund a precizat că un avion deținut de Wideroe a întâmpinat probleme la decolare și a izbit un stâlp. Din fericire, la bord nu se aflau pasageri.

Centrul orașului Stavanger a fost închis joi după-amiază, întrucât furtuna a provocat pagube importante. Au zburat acoperișurile de pe mai multe case, iar diverse piese de mobilier stradal au fost smulse de pe trotuare de vantul puternic.

De asemenea, în Rogaland, într-o localitate din apropiere de Stavanger, acoperișul unui bloc a fost smuls pur si simplu de furtună și a distrus o mașină aflata in apropiere.

Este aproape incredibil că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident”, a precizat Fran Roland, șeful Poliției din Rogaland.

Aproximativ 31.000 de case din toate zonele afectate au rămas fără curent electric. John Smit, reprezentantul Institutului de Meteorologie din Norvegia a precizat că ”perioada critică a trecut și că vremea ar urma să se îndrepte începând de sâmbătă”.

Sursa: www.thelocal.no 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *