Bilant dupa “incendiul secolului” din Norvegia: pagube de 100 de milioane de coroane

Ultimele bilanturi realizate in localitatea sinistrata din Laerdal arata amploarea dezastrului de duminică: pagubele se ridica la peste 100 de milioane de coroane.

Numărul caselor afectate de foc a ajuns la 35, cu mult peste estimarile initiale care spuneau ca au fost cuprinse de flăcări doar 23 de case. În total, 310 oameni au rămas fără adăpost.

Nici până în acest moment Poliția nu știe care este cauza incendiului.

Cert este faptul că în Laerdal a avut loc cel mai puternic incendiu din acest secol. Ultimul incendiu de o asemenea amploare a avut loc în Norvegia în anul 1901, în regiunea Alesund, când un întreg oraș a ars. Atunci, în doar câteva ore au ars toate clădirile, iar localitatea a devenit un oras-fantomă.

În urma incendiului din Laerdal, Directoratul de Protecție Civilă din Norvegia a anunțat că își propune să reducă numărul centrelor pentru situații de urgență de la 19 la 12.

Această decizie a fost motivată prin faptul că mai puține centre, dar mai bine dotate ar răspunde nevoilor oamenilor mult mai rapid și eficient. Sefii Protectiei Civile au mai precizat că incendiul din Laerdal ar fi fost stins mai repede dacă ar fi putut mobiliza mai multe resurse.

Sursa: www.tnp.no, www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *