Big Mac-ul din Norvegia este al doilea cel mai scump din lume

The Economist a făcut un top în ceea ce privește cele mai scumpe sandvișuri Big Mac din lume, iar Norvegia se pare că este pe locul al doilea. Asta înseamnă că în lanțurile McDonalds din Norvegia, un Big Mac costă 6,3 dolari.

Cel mai scump Big Mac din lume poate fi cumpărat din Elveția și costă 7,54 de dolari. Însă, dacă ar fi să ne gândim și la venitul mediu pe cap de locuitor, atunci Norvegia ajunge pe locul al 23-lea, când vine vorba de prețul unui Big Mac.

Acest top cu prețurile pentru un Big Mac a fost realizat pentru prima dată în anul 1986, cu scopul de a vedea unde un astfel de sandviș este supraestimat la preț sau subestimat. Se știe că Big Mac-ul sau alte produse de tip fast food reprezintă o comoditate pentru cei care nu vor să gătească sau o plăcere ocazională pentru alții.

Același index a scos la iveală că în Norvegia, un Big Mac este cu aproximativ 32 de procente mai scump decât un burger american, care costă, în medie 4,79 de dolari.

Una dintre țările în care Big Mac-ul este cel mai ieftin este Ucraina. Aici, pentru un astfel de sandviș, consumatorii scot din buzunar 1,2 dolari. În Vietnam, un Big Mac costă 2,81 de dolari, iar în Egipt 2,3 dolari.

bigmac

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no și www.economist.com

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *