Bergen va gazdui in 2017 Campionatul Mondial de Ciclism: pentru asta va scoate din buzunar 25 de milioane de dolari

Bergen a câștigat cursa pentru a organiza Campionatul Mondial de Ciclism din 2017. Decizia a fost luată zilele trecute, în Ponferrada, Spania. Principalele orașe rivale pentru Bergen au fost Bogota, Innsbruck și Melbourne.

Bergen a găzduit cu success un campionat de ciclism în 2012, iar atunci a dovedit că are oameni capabili și profesioniști.

Dacă suntem surprinși? Nu tocmai. Am avut o un presentiment că vom câștiga, pentru că am avut o prezentare foarte bună”, au declarat cei care vor organiza campionatul mondial în Bergen. „Este o zi mare pentru ciclismul din Norvegia. Suntem mândri și totodată umili în fața faptului că ni s-a acordat o asemenea încredere”, au mai spus organizatorii.

Evenimentul din 2017 va costa 156 de milioane de coroane, adică aproximativ 25 de milioane de dolari. Și Ministrul Culturii va contribui cu 30 de milioane de coroane (circa 4,7 milioane de dolari).

Campionatul mondial de ciclism este al treilea cel mai mare eveniment din sport din lume, dacă luăm în calcul numărul de oameni care îl urmăresc la televizor.

Oslo a organizat Campionatul Mondial de Ciclism în 1993, însă organizatorii au rămas faliți după eveniment și chiar cu datorii de milioane de coroane.

În 2017, campionatul se va desfășura în perioada 17-24 septembrie.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *