Barnevernet invita românii la discutii, în localitatea Skjervøy

Serviciul de ”Protecția Copilului” din localitatea Skjervøy, regiunea Troms, invită românii din comună la o ședință de informare privind modul de funcționare a acestei instituții în Norvegia. Vor exista două întâlniri în ziua de miercuri, 10 februarie, de la ora 11.00 și de la ora 17.00.

Sunt așteptați să participe părinții, cât și bunici, unchi, mătuși, și orice alt locuitor de origine română din comună. Întâlnirile vor avea loc la Primăria Skjervøy, etajul patru. Vor fi prezenți, din partea autorităților norvegiene: serviciul de protecție a copilului, directorii școlilor din Skjervøy, personalul de conducere al grădinițelor din Skjervøy, asistenta medicală de pediatrie, poliția, angajatori din comună și primarul administrativ.

Menționăm că în localitatea Skjervøy locuiesc și muncesc un număr de aproximativ 150 de cetățeni români. Economia comunei se bazează exclusiv pe industria peștelui. Din informațiile noastre, una dintre cele mai mari fabrici de pește din localitate are peste 60% angajați români.

Ședințele de informare au fost inițiate pe fondul zvonurilor și informațiilor apărute în presă că mai multe familii de români intenționează să plece din Norvegia, în urma suspiciunilor care planează asupra activității serviciului de protecție a copilului. Săptămâna aceasta, Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord, vorbea despre 15 familii de români, pe care le cunoaște personal și care au părăsit sau intenționează să părăsească Norvegia.

Redăm mesajul de la primaria Skjervøy, așa cum a fost trimis către românii din localitate:

”Serviciul de protecție a copilului din comuna Skjervøy dorește să informeze despre modul de funcționare a protecției copilului în Norvegia. Urăm bine ați venit tuturor locuitorilor de origine română care locuiesc în Skjervøy.

Serviciul de protecție a copilului a fost informat că locuitorii de origine română din Skjervøy au impresii negative despre protecția copilului, și că sunt scrise foarte multe lucruri critice atât pe mediile sociale cât și în mass-media românească. Prin ședința de față dorim să ajungem la voi cu informații referitoare la modul de funcționare a legii norvegiene a protecției copilului.

Serviciul de protecție a copilului din comuna Skjervøy și instanțele cu care colaborează nu doresc ca voi părinții să trăiți cu frică de protecția norvegiană a copilului, și de aceea dorim ca marea majoritatea a voastră să participați la ședință pentru a primi informațiile necesare. Interpret de limbă română de la Bodo va fi prezent, și este deschisă posibilitatea punerii de întrebări după aducerea la cunoștință a informațiilor despre noi.

Din cauza programului de lucru în ture de la Lerøy, aceeași ședință se va desfășura de două ori în aceeași zi, voi aveți posibilitatea să alegeți la care ședință doriți să participați. Dorim din tot sufletul ca atât mama, cât și tatăl să participe, eventual bunici, unchi, mătuși, și orice alt locuitor de origine română din comună. Ședințele se vor desfășura la Primăria Skjervøy, etajul patru. Miercuri 10.2.2016 la ora 11.00 Miercuri 10.2.2016, la ora 17.00.

La aceste ședințe vor participa : Serviciul de protecție a copilului, directorii școlilor din Skjervøy, personalul de conducere al grădinițelor din Skjervøy, asistenta medicală de pediatrie, poliția, angajatori din comună și primarul administrativ. Este posibil ca unele dintre aceste instanțe să aibă posibilitatea de a participa doar la prima ședință, de aceea încurajăm majoritatea să aleagă ședința de la ora 11.00. Sunteți bineveniți!

 Cu stimă, Serviciul de protecție a copilului din Skjervøy”

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

17 Responses to Barnevernet invita românii la discutii, în localitatea Skjervøy

 1. Daniel spune:

  Daca vor sa dovedeasca ceva…sa inapoieze copii romanilor..e simplu,si nu va pleca nimenii…Daca nu romanii vor pleca sigur…ca nu prea ai cum sa-i lamuresti …Romanii stiu politica foarte bine…ei nu mai cred pe nimeni..

  • Letitia spune:

   ce mizerie!! ce smecherie!! sper ca nimeni sa nu puna botul la asemenea gargara. Fiti uniti romani de pretutindeni! Simtiti cu cei ce plang si sufera acum. Abia dupa repararea abuzului comis vom crede ca sunt cei pe care i-am carezut candva a fi un popor civilizat. Pana atunci,insa, nu va lasati pacaliti de iluzii.

 2. Stim foarte bine cum functioneaza astfel de organizatii in lumea civilizata. In Norvegia insa am dori sa stim ce sanse are o familie de romani impotriva unor presupuse abuzuri din partea acestei organizatii asupra familiei. Va redau aici opinia unui expert, din interior, despre stratagemele acestei organizatii de “protectie a copilului” din Norvegia

  I suppose they want to tell them that Barnevernet is really there to help them and that children are only taken away from their parents as the very last resort and in very serious cases. This is the usual propaganda they are spreading all the time to Norwegians also. Many believe it, but if they then go to Barnevernet and ask for help, chances are that they will not receive any help they need but be forced to receive “help” in the form of supervision, psychological investigation and evaluation, meaningless pressure which will transform their lives, after which the children will be taken.

  Skjervøy is up North, and the Northern part of Norway is well-known for having a very active, child-kidnapping Barnevern.Haven’t you noticed again and again that when Norway cannot convince the Romanians or others that the Norwegian CPS are right in everything they do, they say “You don’t understand but we will explain to you how good the system is”. I would say on the contrary: the foreigners understand only too well and are not impressed by the propaganda! Then the Norwegians try to sidetrack them by obvious lies, but people seem to have a hard time understanding that high-ranking officials and politicians in such a welfare state can tell blatant lies.

  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=35041#p35041

  No doubt whatsoever that Skjervøy barnevern want to get the confidence of local Romanians and get them over to Barnevernet’s side, so that they can get them to say to other Romanians that “No, you have misunderstood. Barnevernet is very good and helpful, and the Bodnarius are violent, it is just the poor Barnevernet which unfortunately cannot reveal this.”

  Barnevernet wants to split Romanians and convert as many as possible to their view. They want to spread Norwegian style child protection in Romania too, the same as they are doing in the Baltic states, with money and social workers. They are promoting this in Czechia also; remember at the demonstration in Prague recently: The Czechs have been properly informed what Barnevernet is really like, so they marched up to the building where the Norwegian money is administrated and shouted: “Keep your money!”

  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?p=36510#p36510

  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=56&t=7752

  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=56&t=7876

  You should preferably read more of what we write about such aspects!! Start reading some articles on the Forum RVB’s English pages – there are 3 pages of them.

  • Gabi Voiculescu spune:

   Ar trebui boicotati; sa nu se prezinte nici un român. Faptele lor, modul cum procedeaza, sânt mai tari decât vorbele. Români nu va lasati hipnotizati de cântecele lor de sirena. Daca astea sânt ‘legile lor’, ele trebuiesc schimbate.

 3. Este o acțiune pusă bine la punct de psihologi în favoarea Barnevernetului, ptr. a consolida o imagine bună în presă , televiziune , mass media, arătând lumii întregi că merită ÎNCREDERE ABSOLUTĂ ÎN TOT CEEA CE FAC EI.

 4. A.R . spune:

  Ar trebuii ca nici un roman, din zona amintita sa nu mearga la acea intalnire ca oricum ei incearca acum sa-si spele imaginea. fiecare roman din Norvegia , care au copii , sa vina acasa

 5. Ionel spune:

  Ei vor sa va pregătească , ca atunci cind ci se va lua copii sa nu aveți șocul așa cum l- a avut Fam Bodnariu. Eu nu M- as duce , as boicota acest Barbarvernetu. Sa asist la ședințe care vor să-mi spele creierul .

 6. Paul b spune:

  Dacă îți disciplinezi copii ca să nu o ia razna din cauza sistemului, și o iau razna majoritatea, stai cu frică ca să nu ți se ia copiii. Dacă declari că i-ai disciplinat (Bodnariu) nu-i mai vezi, dacă susții că nu, (Nan), rezultatul e același. Ce vor oare să mai demonstreze? Verdens beste land ?! Mai greu.. .

 7. Sutu Ilie spune:

  Ei ar trebui sa cheme la scolarizare pe cei de la Barnevernet nu niste oameni care prin dezradacinare si mutare intr un loc rece si la propriu si la figurat , au dat o dovada de necontestat despre cit de mult isi iubesc copii .Cum zice si o poezie : ” sale fie copilul , c-o treapta mai domn , cita munca in plus si cit chin , cit nesomn “Cum ar putea un om , o familie care din dragoste de copii au acceptat sa-si lase cu durere , frati , parinti si prieteni sa produca in mod constient un rau celor pentru care se sacrifica ?Dragi romani din Norvegia , stiu ca i grea rau saracia , dar oare nu i mai grea despartirea de copii ?Fiti intelepti si sanatosi !

 8. Rodica spune:

  Din pacate unii romani aucazut in plasa lor. Au semnat ca protectia copilului in Norvegia este o institutie ok. Si sunt cateva zeci de familii.

  • Simona spune:

   Din pacate aveti si printre romanii de acolo multi care nu stiu ca ” unde-i unul nu-i putere, la nevoi si la durere , unde-s doi puterea creste si dusmanul nu sporeste.”
   Macar in clipele acestea cumplite pt aceste indurerate familii romanesti si nu numai, sa fie uniti impotriva monstruozitatii actiunilor “barnevernet-ului”.
   BTW , am fost profund dezamagita, cand, nu demult il auzeam pe un conational de al vostru care se vrea sa fie “bunul samaritean” al Romaniei dupa tragedia de la Colectiv, fiind intr-o stare profunda de admiratie in fata perfectiunii sistemului norvegian si avand rezerve fata de comportamentul familiei Bodnariu in privinta abuzurilor fizice facute copiilor… Si ma gandeam urmarind tragediile nu doar ale romaniilor cat si a altor familii emigrante in acea tara, ca dreptatea nu va fii niciodata de partea lor daca vor avea de a face cu Barnevernet-ul…Asa ca ar fi mai bine sa aiba mai multa retinere, intelepciune si compasiune fata de aproapele lor.
   In rest bunul Dumnezeu sa ajute si sa intareasca atat familiile indurerare cat si minunatii nostri romani care n-au pregetat sa sprijine confratii lor!

 9. Vasilis spune:

  Macar daca mergeti intrebatii direct:
  – Ce se intampla daca un copil ar spune cuiva: m-a batut tata…??? cand de fapt nu s-a intamplat asa ceva, poate copilul doar are imaginatie bogata…
  Cum fac ei diferenta intre imaginatia copilului si realitate?

  PS Nu stiu daca ati intalnit astfel de cazuri dar eu am intalnit

 10. Cristian spune:

  Ar trebui boicotat prin neparticipare. Cât timp nu înapoiază cei 5 copii ai familiei Botnariu știm cine e Barnevernet – o organizație teroristă care răpesc copiii fără hotărâre judecătorească. Ce vor ei acum? Cu o mână să ne dea “bombonica” iar în cealaltă țin pumnalul!

 11. Stefan Maritz spune:

  https://www.facebook.com/notes/ionu%C5%A3-john-volo%C5%9Fen/jurnalism-de-doi-bani/459163307617634
  Pentru cei care doresc o abordare obiectiva a acestei probleme…

 12. Elena spune:

  Ar fi interesant de aflat impresiile romanilor care au participat la discutiile din Skjervøy. Cum au decurs? Au reusit cei de la Barnevernet sa schimbe opinia celor din aceasta comuna?

 13. Regina volosen spune:

  I hope so Romanian people didn’t attended. They want to take your children. I don’t want to cry more for you. Be blessed

 14. Ana spune:

  Noutati? A avut loc pana la urm aceasta intalnire?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *