Autostrada E6 este inchisa si nu se stie cand va fi redeschisa

Norvegia a fost împărțită în două, după ce autostrada E6 a fost închisă în Namskogan, în Nord-Trondelag.

Suprafața podului a fost acoperită de ape, din cauza uraganului Ole care a lovit Norvegia în weekend. Și deocamdată nu se știe când va fi redeschisă autostrada.

E6 este singura autostradă care face posibil accesul dinspre partea de sud a Norvegiei către cea de nord și invers. Nu există nicio posibilitate de a schimba traseul și de a ajunge dintr-o parte în alta pe străzile din Norvegia. Tot ce ați putea face ar fi să treceți prin Suedia.

Din cauza uraganului, numeroase localități din Norvegia au avut de suferit. De exemplu, în Lofoten, mii de oameni încă nu au curent, iar compania lucrează pentru a remedia acest lucru. Ar putea dura chiar și câteva zile pentru ca lucrurile să reinter în normal, pentru că multe drumuri au fost blocate din cauza inundațiilor sau din cauza alunecărilor de teren.

antarktisk2011Zilele următoare, regele Harald va merge în Antarctica pentru a se întâlni cu cercetătorii din domeniul meteorologic și pentru a discuta cu ei despre schimbările climatice. „Efectele schimbărilor climatice sunt puternice, rapide și inedite”, a declarat Jan-Gunnar Winther, directorul Institutului Norvegian Polar.

Așadar, la zece ani de la vizita reginei Sonia în Antarctca, regele Harald va călători către zona cu cea mai scăzută temperatură, cea mai uscată și zona în care bate cel mai tare vântul de pe continent.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *