Autoritatile norvegiene, acuzate ca despart familiile imigrantilor

În Norvegia a apărut o situație inedită: femei imigrante sunt deportate, în ce copiii lor rămând în grija autorităților norvegiene.

Aceasta li s-a întâmplat mai multor femei nigeriene, motiv pentru care ambasadorul Nigeriei a luat atitudine.

Nu este normal să desparți o mamă de copilul ei, pentru  ca apoi s-o trimiți în țara de origine”, a declarat Benedict Onichie Amobi, ambasadorul Nigeriei în Norvegia.

Să fii deportat și să ți se ia copilul în același timp mi se pare o dublă pedeapsă”, a mai spus el.

Procedural, Serviciile Sociale primesc custodia copiilor, iar Autoritatea pentru Imigranți decide dacă părinții pot sau nu să rămână în Norvegia.

Oficialii de la Autoritatea pentru Imigranți, a explicat că doar anul acesta s-au întâlnit peste 10 cazuri.

Maggi Rodvik a fost avocata câtorva dintre femeile ce au fost deportate, dar a căror copii au rămas în Norvegia. Majoritatea erau prostituate sau victime ale traficului de persoane. Avocata spune că, deși mama are dreptul de a se întoarce în Norvegia pentru a-și vizita copilul, acest lucru se întâmplă foarte rar.

De cele mai multe ori întâmpină probleme la obținerea vizei și nu se mai întorc”,  a declarat Maggi Rodvik.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to Autoritatile norvegiene, acuzate ca despart familiile imigrantilor

  1. IONUT spune:

    ACELASI LUCRU IL PATESC EU IN ACEST MOMENT(DE 2 ANI SI JUMATE NU IMI POT VEDEA BAIATUL DIN CAUZA LEGILOR IMPUTITE DIN SUEDIA,MAMA ESTE BRAZILIANCA EU ROMAN,COPILUL MEU JUMA JUMA.EA NU VREA NICI SA MI-L ARATE ….IAR POLITIA TINE PARTEA EI.AVOCAT,MII DE EURO,CA SA IMI VAD COPILUL ,VA DA-TI SEAMA CAT DE IDIOTI POT FII ACESTI “CIVILIZATII”.EU CU MAMA NU VREAU SA MAI AM NICI O TREABA DOAR DE COPIL MA INTERESEAZA PRIMESC INSA HARTII ACASA IN ROMANIA CE SE INTAMPLA CAND PRIMESTE BANII SAU SE SCHIMBA CEVA,IN REST NIMIK..UNDE S-A NASCUT PROSTIA ??!!!!!ASA CEVA NU AM CREZUT CA POATE EXISTA PE PAMANT..DAR JIGODIILE AU VRUT ACTELE IN REGULA,NU AM CUVINTE SA DESCRIU ACEASTA TARA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *