Ati planuit deja un sejur in Grecia? Autoritatile va indeamna sa nu va schimbati planurile

Dacă ati stabilit deja să plecați în Grecia și ați plătit pentru cazare, atunci trebuie să știți că Ambasadorul Greciei în Oslo anunță că nu veți avea probleme de niciun fel în privința vacanței, în ciuda situației dificile în care se află această țară acum.

Ieri a fost dat publicității un comunicat de presă prin care grecii, dar și turiștii străini au fost anunțați că există o limită de retragere de 60 de euro pe zi de la bancomate din Grecia. Ambasadorul Greciei în Oslo a precizat însă că nu se așteaptă ca turiștii să întâmpine neplăceri, indiferent dacă aleg să meargă pe insule sau în altă zonă a țării. El sugerează tuturor să aibă mai mulți bani cash la ei, având în vedere situația bancară a Greciei. Astfel, turiștilor li se va cere, în mare parte, să plătească cu bani și nu cu cardul.

Ministrul Turismului din Grecia a declarat că turiștii își pot continua vacanțele fără niciun fel de problemă. Tot el a mai spus că există rezerve suficiente de carburanți și bunuri, în ciuda faptului că grecii au luat cu asalt, în ultimele zile benzinăriile și supermarketurile.

Până la finele săptămânii, băncile din Grecia sunt închise. Ministrul norvegian pentru Afaceri Externe, Sjur Larsen îndeamnă turiștii să-și continue planurile, dar cu aceeași precizare făcută de Ambasadorul Greciei în Oslo: să aibă suficienți bani lichizi la ei.

Potrivit cursului valutar al Băncii Naționale Române, cursul euro al zilei de luni, 29 iunie 2015 a fost dat peste cap din cauza situației din Grecia. Euro a ajuns la maximul ultimelor cinci luni, adică 4.4931 lei pentru un euro, iar dolarul American a trecut din nou pragul de patru lei, ajungând la 4.0469 lei.

Grecia mai are la dispoziție doar câteva ore pentru a plăti datoria către FMI, o datorie în valoare de 1,6 miliarde de euro. Până la această oră, autoritățile grecești au declarat public faptul că nu au această sumă la dispoziție.

Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenționare în privința Greciei, atenționare referitoare la limitări privind utilizarea resurselor financiar-bancare.

Puteți citi toate condițiile accesând link-ul următor: http://www.mae.ro/travel-conditions/3701

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info/www.zf.ro/www.mediafax.ro/www.mae.ro

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *