Atentie la ciupercile pe care le consumati: cinci persoane s-au otravit si au ajuns la spital

Cinci persoane au ajuns la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare zilele trecute. Ele au fost duse inițial la spitalul Gjovik din centrul Norvegiei, acolo unde au primit un antidot. Însă trei dintre pacienți au fost transportați de urgență la spitalul universitar Ulleval, întrucât starea lor s-a înrăutățit.

Pacienții au fost trimiși la Ulleval, întrucât există suspiciuni că ar putea apărea complicații foarte grave. De exemplu, e posibil să fie nevoie de un transplant de organe, a declarat doctorul Even Reinerstsen.

La început, consumatorii au diferite simptome. Totul este înșelător, pentru că imediat ciupercile dau senzația că simptomele dispar. Însă mai apoi, starea de rău revine. De aceea trebuie să așteptăm șase zile înainte să ne pronunțăm definitiv, a mai explicat doctorul.

Ciuperca „European destroying angel” este extrem de otrăvitoare. Chiar și o doză foarte mică poate fi letală. Prima dată afectează ficatul, iar mai apoi distruge stomacul și intestinele.

Pentru un adult, jumătate de ciupercă poate fi chiar letală, a precizat Ingrid Beate Hagset, din partea Poison Central.

La un interval de șase-douăsprezece ore după ce sunt înghițite ciupercile, corpul reacționează prin convulsii, dureri de stomac și diaree.

Deocamdată nu se știe cum au ajuns cele cinci persoane să consume ciuperci otrăvitoare. Așadar, aveți grijă la ciupercile pe care le cumpărați, pentru a evita o situație gravă.

Sursa: www.thelocal.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *