Atentie: De Sarbatori nu exagerati cu scortisoara!

Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor din Norvegia recomandă oamenilor să nu consume scorțișoară în mod excesiv în preajma Sărbătorilor.

Potrivit reprezentanților instituției, acest obicei ar putea avea consecințe grave. „Consumatorii care folosesc scorțișoară foarte multa ar trebui să fie mai temperați”, s-a arătat într-un comunicat de presă.

Doza zilnică tolerabilă de scorțișoară este estimată la 1,4 uncie”, au declarat inspectorii de la Autoritatea pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit acestora, scorțișoara conține o substanță aromatică numită cumarină care poate afecta ficatul, dacă este consumată într-o cantitate prea mare.

Principalii vizați sunt copiii, întrucât ei adoră produsele realizate cu scorțișoară. „Este indicat pentru părinți să aibă grijă la cantitatea de scorțișoară pe care o folosesc atunci când dau ceva dulce copiilor”, a spus Atle Wold, șeful Autorității pentru Siguranța Alimentelor.

El a aratat că cei mici adoră produsele cu scorțișoară, dar pentru că trupurile lor sunt mai mici și mai puțin dezvoltate decât ale adulților, sunt mult mai predispuși la afecțiuni.

Sursa: www.thelocal.no 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *