Aproape jumatate din norvegieni refuza sa foloseasca mijloacele de transport in comun

Mai mult de jumătate dintre oamenii care locuiesc în orașele din Norvegia nu folosesc transportul în comun. Dacă acest lucru nu se schimbă, în câțiva ani, principalele zone urbane vor avea probleme serioase în legătură cu traficul. Asta arată un studiu realizat recent.

Peste 50% dintre cei ce locuiesc în orașe au spus că nu folosesc niciodată mijloacele de transport în comun. Și dacă le folosesc…fac acest lucru cel mult o dată pe lună”, a declarat Ingunn Opheim Ellis, din partea Urbanet Analyse.

Anul trecut, în Oslo și Akerhus s-au folosit mijloacele de transport în comun de 309 milioane de ori. Iar principala zonă din Oslo poate fi un model bun, pentru că aici s-au investit bani în autobuze, tramvaie și metrouri. Eforturile au fost depuse pentru ca oamenii din Norvegia să-și îndrepte atenția mai mult către mijloacele de transport în comun. Dar acest lucru nu s-a întâmplat. Potrivit lui Ellis, singura metodă prin care poate fi oprită utilizarea excesivă a mașinilor este introducerea unor penalități și a unor recompense. De exemplu, s-ar putea impune restricții legate de parcări.

Ellis a mai spus că în câțiva ani, orașele din Norvegia riscă să fie supra-aglomerate de mașini, un lucru complet nefavorabil.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *