Anul 2014: cel mai cald an din istoria Norvegiei!

In ultima zi a acestui an, Institutul de Meteorologie din Norvegia a anuntat ca 2014 a fost cel mai cald an din istoria tarii. In ciuda faptului ca in decembrie temperaturile au fost destul de scazute, Institutul de

Meteorologie a confirmat ca in 2014, pe teritoriul norvegian s-au inregistrat cele mai mari temperaturi pe care le-au putut simti norvegienii pana acum.
`Nu avem nicio indoiala in ceea ce priveste faptul ca anul ce tocmai se incheie a fost cel mai cald an din istoria Norvegiei`, a declarat cercetatorul Hanne Heiberg din partea Institutului de Meteorologie.

Studiile despre temperaturile din Norvegia pe 2014 au aratat ca in acest an, in termometre au fost cu 2,2 grade Celsius peste termica normala si cu 0,4 grade mai mult fata de recordul anterior, din 2011.
Potrivit cercetatorului, iarna trecuta a fost mult mai cald decat ar fi trebuit sa fie in mod obisnuit. In special in luna februarie. La fel s-a intamplat si in primavara lui 2014.
`In Finnamark, temperatura medie a fost cu 10 grade mai mare decat in mod obisnuit, iar in Svalbard, diferenta dintre temperatura media normala si cea din 2014 a fost de 14 grade`, a mai precizat Heiberg.

Oficialii din partea Institutului de Meteorologie au mai anuntat ca temperatura medie pentru anul care tocmai se incheie va fi anuntata ulterior.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaypost.no

 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *