Anul 2014 are semne bune pentru norvegieni: Guvernul pregateste o relaxare fiscala

Companiile norvegiene plătesc prea multe impozite”, a declarat zilele trecute Siv Jensen, Ministrul Finanțelor din Norvegia.

Aceasta a realizat o comparație între impozitele pe care le plătesc firmele norvegiene și cele pe care le plătesc firmele din țările vecine.

Este o adevărată provocare faptul că, spre deosebire de alte țări, la noi companiile plătesc un impozit din ce în ce mai mare. Nu există îndoială că undeva a apărut o eroare, mai ales dacă ne uităm la propunerile pentru viitorul apropiat de a scădea impozitele pe care le plătesc firmele”, a mai spus Jensen. Ministrul Finanțelor intenționează să angajeze un expert care să realizeze un plan prin care să fie redus impozitul plătit de firmele norvegiene.

Fostul guvern a redus impozitul pe profit cu 1%, însă chiar și așa, actualul Ministru al Finanțelor consideră că taxele sunt mult prea mari.

Am atenționat actualul guvern despre această problemă. Facem tot ce ne stă în putință și verificăm toate posibilitățile pentru a rezolva problema impozitului”, a concluzionat Jensen.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *