Anders Breivik, parasit de avocatul care i-a fost alaturi in ultimii ani

Teroristul Anders Breivik si-a pierdut avocatul, desi recent Geir Lippestad anunta ca va da in judecata Ministerul de Justitie din Norvegia, pentru ca al sau client a stat prea mult timp la izolare. Decizia a fost luata in urma unei discutii intre partenerii firmei la care lucreaza fostul avocat al lui Breivik. Impreuna au convenit ca cerintele teroristului erau neconforme cu realitatea si ca ar fi mai bine sa se retraga din toate dosarele referitoare la Breivik.

 


`Am luat in calcul posibilitatea unui proces despre conditiile de incarcerare, dar am ajuns la concluzia ca nu ar fi conform cu realitatea`, a declarat Lippestad, cel care i-a fost avocat lui Breivik vreme de cativa ani. `A existat o discrepanta intre asteptarile lui Breivik si ceea ce ar fi prudent din partea noastra sa-i oferim`, a mai precizat Lippestad.

 
In 2012, Breivik a primit o sentinta de 21 de ani de inchisoare pentru terorism, dupa ce o instanta din Oslo a decis ca era in toate facultatile mentale atunci cand a comis atrocitatile de la Utoya.
Teroristul il alesese pe Lippestad ca avocat chiar dinainte de 2011, pe motiv ca acesta ar fi aparat unul dintre cei mai notorii ucigasi rasisti din Norvegia.

 
De-a lungul timpului, Lippestad si echipa sa l-au aparat pe Breivik asa cum au stiut ei mai bine, punand in evidenta drepturile pe care teroristul ar trebui totusi sa le aiba, in ciuda atrocitatilor comise.
Un lucru aproape incredibil scos la iveala de echipa lui Lippestad este ca apararea lui Breivik nu a fost platita. `Avea asteptari nerealistice despre munca pe care trebuia sa o depunem pentru el. Munca pe care am facut-o pentru el in ultimii ani nu a fost platita`, a declarat Odd Grøn, un membru legal al echipei lui Lippestad.

 
Asadar, in curand, Lippestad va fi inlocuit de catre Øystein Storrvik, un avocat cunoscut pentru ca l-a aparat pe David Toska, cel ar fi fost responsabil de furt de circa 57 de milioane de coroane in anul 2004.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *