Alunecarile de teren de sub podul Skjeggestad se datoreaza unor lucrari ilegale, au descoperit autoritatile

S-a descoperit cauza alunecarilor de teren de sub podul Skjeggestad, care ieri a fost inchis. Pe acesta trece drumul european E18. Autoritatile s-au uitat in arhive si au descoperit faptul ca persoana care a angajat un bulldozer pentru mai multe lucrari in apropierea bazei podului nu avea permisiunea de a face asta.

Ne-am uitat in arhive si nu este nicio aplicatie pentru permis in privinta vreunei interventii in zona”, a declarat Svend Bergan Grane, seful departamentului de Planificari si Cladiri din Holmestrand.

Proprietarul terenului unde au avut loc mai multe lucrari, Bjorn Hunstad a inchiriat un bulldozer de la compania Machine Partener. Hunstad a recunoscut faptul ca nu stia ca trebuie sa faca o cerere pentru a putea utiliza o astfel de masina in zona respectiva.

Am inchiriat acelasi bulldozer de la aceeasi firma acum cinci-sase ani, pentru o lucrare. In decembrie au inceput lucrari de netezire a pamantului”, a declarat Hunstad.

E18 este un drum european care incepe in Craigavon, in nordul Irlandei si trece prin Marea Britanie, pana in Saint Petersburg, Rusia. De asemenea, E18 trece prin Scotia, Norvegia, Suedia si Finlanda si masoara in total 1890 de kilometri.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *