Activisti imbracati in ursi albi au cerut oprirea forajelor petroliere in apropiere de Polul Nord

Treizeci de oameni care fac parte din Greenpeace au intrerupt o conferință din Oslo pentru a milita împotriva forării pentru petrol la Polul Nord.

Activiștii au dorit să-și arate nemulțumirea față de căutările pentru petrol în zona în care își duc viața urșii polari, susținând că animalele mor din cauza încălzirii globale cauzate de exploatarile petroliere.

Pentru a fi siguri că mesajul lor va fi înțeles, zece din cei treizeci de oameni s-au îmbrăcat în urși polari. Mai mult, toți au purtat bannere pe care era scris mesajul „Nu riscului climatic!”. Liderul Greenpeace a adus cu el și treizeci de poze cu activiști din organizație care au fost închiși în Rusia pentru că și-au exprimat nemulțumirile.

El a transmis celor care făceau parte din conferință un mesaj clar: „Ceea ce facem noi aici este parte dintr-o lungă luptă pentru salvarea climei de la Polul Nord. Atâta timp cât industria petrolului continuă în ritmul său alert, planeta nu își poate permite să ardă. Așadar, nu vom rata nicio ocazie pentru a spune lumii care este adevărul”, a precizat Truls Gulowsen, managerul Greenpeace în Norvegia.

După aproximativ douăzeci de minute, la fața locului au sosit reprezentanții Poliției, iar activiștii au fost scoși din sala în care se desfășura conferința. Nu s-au făcut arestări.

Sursa: www.thelocal.no 

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *