Accident între doua autocare în Sogndal

 Foto: Christian Blom / NTB scanpix

Unul dintre autocarele implicate în coliziune Foto: Christian Blom / NTB scanpix

O coliziune între două autocare, unul norvegian, iar celălalt suedez, cu turişti străini la bord, s-a soldat cu moartea a două persoane şi rănirea gravă a mai multor altor persoane, în vestul Norvegiei, au anunţat autorităţile locale

Cele două vehicule au intrat în coliziune frontală, luni seara, pe un drum între localităţile Sogndal şi Lekanger, a declarat pentru AFP Hans Petter Harlem, şeful pentru operaţiuni în cadrul poliţiei locale.

Accidentul s-a soldat cu doi morţi şi mai mulţi răniţi grav, a anunţat primarul din Sogndal, Jarle Aarvoll, pentru postul de televiziune TV2 Nyhetskanalen.

Potrivit agenţiei NTB, cele două victime sunt o norvegiană şi o taiwaneză. 

În total, 30 de persoane se aflau la bordul celor două autocare, a precizat poliţia, între care 22 de asiatici, potrivit NTB.

Potrivit unor fotografii difuzate de presa norvegiană, cabina şoferului autocarului suedez este complet comprimată, iar mai multe geamuri au fost spulberate.

Vestul Norvegiei este, cu fiordurile sale, o atracţie turistică de vară. Săptămâna trecută, un camion polonez a luat foc într-un tunel rutier în aceeaşi regiune, antrenând spitalizarea a 73 de persoane, intoxicate cu fum, inclusiv turişti chinezi, francezi şi germani.

Sursa: Mediafax.

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *