A face sau a nu face dus dupa ora de educatie fizica? Iata ce crede un profesor din Oslo si care sunt motivele lui

Un profesor de la Universitatea din Oslo are păreri inedite. El consideră că a forța un student să facă duș după ora de sport înseamnă să-i afectezi sănătatea mentală.

Este vorba despre bunăstarea individului. Să forțezi pe cineva să facă duș înseamnă să-i produci daune mentale. Este foarte simplu!”, a declarat Stein Erik Ulvund, profesor la Universitatea din Oslo.

Bărbatul este de acord cu concluzia la care au ajuns profesorul Jorunn Spord Castle și profesorul Gro Rugseth. Aceștia susțin că nu este neapărat nevoie să faci duș după ora de educație fizică și că motivele pentru care oamenii fac duș sunt depășite.

Ulvund crede că îndreptarea atenției asupra trupului este principalul motiv pentru care dușul nu ar trebui să fie obligatoriu.

Mulți copii și tineri sunt în general timizi când trebuie să se dezbrace. Știm de asemenea că mulți sunt supraponderali. Și ei știu asta. Iar majoritatea au o imagine destul de proastă despre ei înșiși. Ar trebui să-I forțăm să aibă parte de comentarii și în duș? Aș crede că așa se adaugă o altă piatră durerii lor”, a mai spus Ulvund.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

One Response to A face sau a nu face dus dupa ora de educatie fizica? Iata ce crede un profesor din Oslo si care sunt motivele lui

  1. daniel spune:

    sa faca dus imbracati in burca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *