35 de piloti au intrat azi in greva, dar au fost inlocuiti de urgenta de catre Norwegian

În ciuda lungilor negocieri care au avut loc ieri între membrii sindicatului de la Norwegian și liderii companiei, astăzi mai mulți angajați au intrat în grevă. Inițial se anunțase că 70 de piloți vor refuza să zboare în acest sfârșit de săptămână, dar azi dimineață doar 35 dintre ei au intrat în grevă.

Întrucât numeroși oameni își cumpăraseră bilete de avion pentru azi și mâine, compania Norwegian nu a dorit ca traficul aerian să fie dat peste cap, așa că a găsit o soluție temporară pentru acest weekend: a adus personal de la alte companii care să piloteze avioanele în care angajații aflați în grevă au refuzat să urce. Astfel, Norwegian a respectat planul pe care îl avea pentru ziua de sâmbătă. Nici mâine nu vor fi probleme, potrivit reprezentanților companiei.

Lasse Sandakervein-Nielsen, din partea Norwegian a spus că piloții angajați temporar sunt din Finlanda și Spania. În timp ce membrii sindicatului consideră că mișcarea de aducere a unor noi piloți poate strica greva, reprezentanții Norwegian spun că este ceva normal să înlocuiască persoanele care refuză să lucreze.

Însă, conflictul dintre cei aflați în grevă și Norwegian continuă. Cu toate acestea, cursele între Scandinavia/Marea Britanie și SUA/Asia vor continua în mod normal.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *