Atentie, soferi: in Oslo vor avea loc schimbari!

În curând, capitala Norvegiei va trece prin schimbări importante. Partidul Verde vrea să interzică mașinilor accesul în centrul orașului. Cel de-al treilea partid ca mărime din Norvegia își propune să introducă această măsură până în anul 2017, urmând modelul altor mari capitale din lume.

Faptul că mașinile nu vor mai avea acces în centrul Oslo nu este singura schimbare propusă de Partidul Verde. De asemenea, partidul va interzice utilizarea mașinilor pe diesel în Oslo, încă de anul viitor, întrucât reprezentanții Partidului Verde susțin faptul că aceste autoturisme poluează aerul foarte tare.

Tot Partidul Verde vrea să reducă numărul locurilor de parcare. Măsura va fi introdusă treptat. În fiecare an, partidul dorește ca un anumit număr de locuri de pare să fie folosit pentru bicicliști, pentru vegetație, pentru mobilier stradal sau în alte scopuri.

De-a lungul timpului, în Norvegia au fost luate mai multe măsuri pentru a reduce poluarea. De asemenea, reprezentanții acestei țări au susținut mereu faptul că încălzirea globală este o problemă majoră și, constant încearcă să lupte împotriva acestui fenomen.

A consemnat Lidia  Rusu

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *