Participantii la concursul ”Gânduri pentru România” organizat de Asociatia românilor din Norvegia și Jurnal de Nord

Vă prezentăm participanții la concursul Gânduri pentru România, organizat de Asociația românilor din Norvegia și Jurnal de Nord, precum și modalitatea de a vota textele (scrisorile către România) scrise cu ocazia zilei de 1 decembrie, Ziua Națională a României. Perioada în care textele pot fi votate (apreciate) de către dumneavoastră este 29 noiembrie – 1 decembrie. Dorim succes tuturor participanților. Premiul I (cele mai multe aprecieri din partea cititorilor) va primi o tabletă Samsung iar toți ceilalți participanți vor primi un exemplar din volumul ”Povestiri despre România, țara părinților” al scriitorului Petre Crăciun.

Cum se votează:

La această ediție a concursului, doar cititorii care au un cont de facebook vor putea vota pentru textele preferate. Astfel, acestea sunt publicate pe site-ul www.jurnalnord.info (sau le puteți accesa mai jos) și vă invităm să apreciați cu un ”like” textele care v-au plăcut. Și eventual să le distribuiți mai departe către prieteni, dacă doriți.

În funcție de numărul de aprecieri (like-uri), autorul textului va putea obține premiul oferit de organizatori. Butonul de ”like” (”îmi place”) se găsește atât la începutul cât și la finalul fiecărui text. Vă mulțumim pentru colaborare și implicare, în numele autorului și al organizatorilor. Ne cerem scuze că, din motive tehnice, nu am putut oferi posibilitatea de a vota și cititorilor care nu au un cont de facebook.

Participanții la concurs:

Dorim succes tuturor participanților!

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

3 Responses to Participantii la concursul ”Gânduri pentru România” organizat de Asociatia românilor din Norvegia și Jurnal de Nord

 1. Ion Corbu spune:

  Pentru România profundă şi eternă

  Frumoasă iniţiativă, emoţionante materialele trimise de către participanţi. O dovadă clară că românismul trăieşte că România este şi va rămâne eternă. Dincolo de toate snobismele şi supărarea, poate chiar furia, care ne apucă atunci când nedreptăţi de toate felurile ne fac viaţa amară.

  Sinceritatea trăirii şi dragostea de patrie,locul în care te-ai născut şi ai copilărit, locurile, fie ele şi foarte frumoase, din afară, în care unii trăiesc fiind doar ţări, răzbate din fiecare cuvânt, din fiecare silabă din fiecare literă. Aproape că te şI miri că este posibil, că mai este posibil să se scrie cu atâta implicare pasiune şi dragoste, într-un cuvânt, cu patriotism, despre România. În veacul acesta în care antiromânismul a luat cote de nebănuit, alarmante, când instituţii ale statului, finanţate din bani publici ajung să denigreze România, românismul şi toate personalităţile şi miturile pe care se fundamentează Statul roman. Când inteloctoni (intelectuali cameleonici) spun că Eminescu ar fi “cadavrul nostrum din debara” de care ar trebui să scăpăm, Negru Vodă ar fi un “prinţ cuman” (cercetarea ştiinţifică l-a contrazis cu argument de netăgăduit pe distinsul, fost spion, după propria-I recunoaştere, etc. etc.

  Şi, iată, în acest ocean denigrator şi de antiromânism explicit, un grup de tineri, prin scrisul lor reuşesc , vorbind despre România, să ne sensibilizeze într-atât încât să ne smulgă o lacrimă!
  Avea dreptate Haşdeu când scria:

  “Nu sus, nu sus la cei avuți,
  În norii fumului pierduți,
  Se nasc fecundele virtuți.
  Poporul ce suspină jos
  E singur valea roditoare,
  În care crește grâu și floare,
  Bun și frumos!..”

  Poate acesta să fie semnalul unei noi resolidarizări. A unei solidarizări a celor care trăiesc în afara ţării, a disporei, cu patria mamă pentru redresarea acesteia. Unirea în jurul unui ideal naţioanl! Ş0 ice poate fi mai înălţător decât redresarea ţării prin investiţii publice şi reindustrializare care să permită locuri de lucru şi creşterea accelerată a salariilor şi pensiilor din România şi alinearea lor la mediile europene? Resurse avem, ştiinţă avem, patrioţi, după cum se vede sunt, încă mai sunt! Ce ne mai trebuie? Solidaritatea tuturor, implicare şi lideri care să iubească România.

 2. Ion Corbu spune:

  Erată

  “răzbat” în loc de “răzbate”
  “reuşeşte” în loc de “reuşesc”
  “nostru” în loc de “nostrum”
  “Şi ce poate fi mai înălţător” în loc de “Ş0 ice poate fi mai înălţător”

  Scrisul în casetă şi imposibilitatea corecturii după postare fac posibile astfel de erori. Vă prezint scuze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *