Vizita oficiala în Norvegia a ministrului român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu

Ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, va efectua luni, 27 aprilie 2015, o vizita oficiala la Oslo, la invitația ministrului afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, potrivit unui comunicat al MAE citat de Agerpres.

În cadrul vizitei, ministrul afacerilor externe va avea consultări cu omologul norvegian și o întrevedere cu Președintele Parlamentului, Olemic Thommessen.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu și omologul norvegian, Borge Brende, vor semna ”Convenția între România și Regatul Norvegiei pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit”.

Vizita la Oslo vizeză aprofundarea dialogului bilateral, aflat deja într-un stadiu foarte bun, în conformitate cu statutul României și Regatului Norvegiei de Aliați NATO și de parteneri în cadrul Spațiul Economic European (SEE). Vor fi discutate modalitățile de consolidare a cooperării româno-norvegiene prin utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE și Mecanismul financiar norvegian.

În cadrul convorbirilor va fi abordată o serie de teme prioritare ale agendei bilaterale, europene și de securitate, cu accent pe evoluțiile din Vecinătatea Estică, pe sprijinirea eforturilor de reformă și a parcursului european al statelor din Parteneriatul Estic, pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, din luna mai 2015, cooperarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Discuțiile vor viza și subiecte de actualitate de pe agenda internațională, precum situația din Siria, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu, eforturile comunității internaționale pentru combaterea terorismului în plan global.

Programul vizitei la Oslo a ministrului român al afacerilor externe va include și o întâlnire cu reprezentanții filialelor locale ale Ligii Studenților Români din Străinătate și ale Fundației CAESAR.

(foto : ministrul Bogdan Aurescu și omologul norvegian, Børge Brende; sursa: norvegian.net)

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *