Un politician pornit impotriva imigrantilor, in carti pentru sefia Comitetului Nobel

Carl Hagen, politicianul care propunea la un moment dat ca imigranții sa fie obligați sa-si învețe copiii limba norvegiana, ar putea deveni următorul șef al Comitetului pentru Premiul Nobel.

Câteva persoane importante din Partidul Progresist l-au nominalizat pe Hagen pentru a prelua funcția deținută în prezent de Thorbjorn Jagland.

Carl I. Hagen va fi principalul candidat pentru a se ocupa de Comitetul pentru Premiul Nobel. Cred că el poate readuce comitetul pe calea cea bună”, a declarat deputatul Per Sandberg, membru al Comitetului pentru Afaceri Externe în Parlament.

Carl Hagen are parte și de susținerea parlamentarului Jan Arild Ellingsen, care este de părere ca Hagen că este „o persoană cu integritate”.

Hagen și-a dorit foarte tare să devină membru al Comitetului pentru Premiul Nobel în 2011, însă cererea sa a fost respinsă de către Partidul Progresist de atunci. Acest lucru a dus la demisia lui din partid și la o relație foarte proastă cu liderul partidului, Siv Jensen.

Acum însă, Hagen dispune de susținerea unor nume grele din Parlament. Printre ele se mai numără și Christian Tybring-Gjedde, de asemenea membru al Comitetului de Afaceri Externe.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *