Un norvegian, favorit pentru functia de secretar general al NATO

Un norvegian este “in carti” pentru a deveni următorul secretar general al NATO. Este vorba despre fostul prim-ministru Jens Stoltenberg, în vârstă de 55 de ani.

Un ziar norvegian a scris despre candidatura lui Stoltenberg că este susținută de către Statele Unite ale Americii, Germania, Marea Britanie și Franța. Aceeași sursă a precizat că numirea ar urma să aibă loc în întâlnirea reprezentanților NATO de săptămâna viitoare. Dacă acest lucru se va adeveri, Norvegia s-ar putea pune la adăpost de reactiile Rusiei, care nu vede cu ochi buni faptul ca tara scandinava ar putea deveni principalul furnizor de gaze naturale pentru Europa de Vest.

Zvonul că Stoltenberg va fi următorul secretar general al NATO a apărut pentru prima dată în presa italiană, apărând apoi în presa norvegiană. Stoltenberg a refuzat să facă alte comentarii în afară de „este întotdeauna drăguț să vezi că ești menționat în astfel de cazuri”.

În prezent, Secretarul General al NATO este danezul Anders Fogh Rasmussen din Danemarca. El se va pensiona însă în curând. Anders Fogh Rasmussen este secretar general din 2009.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *