Premierul Norvegiei ”s-a deghizat” în taximetrist

Jens Stoltenberg – o zi la volanul unui taxi

 De la cârma guvernului norvegian, premierul a coborât pentru o zi la volanul unui taxi. Şeful cabinetului a vrut astfel să ia la cald opinia alegătorilor despre modul în care este condusă ţara.

Ca un bun taximetrist, premierul şi-a dus toţi clienţii la destinaţie. Isprava a fost filmată cu o cameră ascunsă, iar înregistrarea va fi folosită în campania electorală pentru alegerile din septembrie.

După obişnuita sa discuţie săptămânală cu regele Harald al V-lea, premierul Jens Stoltenberg a vrut să afle opinia cetăţenilor despre guvernul său. În loc să comande un sondaj, s-a dus să se informeze direct de la sursă. „Ca prim-ministru, este important să ascult opiniile oamenilor. Iar în taxi, oamenii spun cu adevărat ceea ce gândesc”, consideră Jens Stoltenberg.

Astfel a început aventura de o zi a premierului, pornit incognito prin Oslo. A fost o singură problemă: figura pretinsului taximetrist a atras repede atenţia. Spre stupoarea sa, premierul a fost recunoscut de toţi pasagerii. Unii chiar l-au compătimit pe premierul silit să facă ore suplimentare ca taximetrist.

Jens Stoltenberg nu a uitat însă de misiunea sa, aşa că a pus în discuţie problemele arzătoare ale ţării – precum educaţia.

Niciunul dintre pasageri nu a fost taxat pentru călătorie, lucru care cu siguranţă i-a ridicat cota de popularitate premierului. Faptul este binevenit pentru partidul său, căzut în sondaje în urma opoziţiei, cu mai puţin de o lună înainte de alegerile parlamentare.

 

Sursa: Digi24

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *