Ipoteza: masacrul de la Utoya a trezit interesul tinerilor pentru politica

Tinerii din Norvegia încep să se arate din ce în ce mai mult interesați de politică. Acest lucru este dovedit de faptul că la ultimele alegeri un număr mare de tineri au participat la vot.

66% dintre tinerii care au mers să ștampileze buletinele de vot aveau vârste cuprinse între 18 și 21 de ani, procentul fiind în creștere față de alegerile din 2009.

Un profesor din Oslo are o explicatie tulburatoare pentru acest fenomen: acesta consideră că masacrul de la Utoya din 2011 i-a făcut pe tineri să-și schimbe poziția față de politică.

 „Am observat câteva diferențe în ceea ce privește alegătorii din ultimii doi ani. Așadar, se poate preciza că tinerii sunt mai interesați de politică și sunt dornici să se implice în acest domeniu”, a declarat Johannes Bergh, profesor de la Universitatea Oslo, care studiază parcticiparea la vot.

Liderul grupului de tineri din Partidul Muncitoresc, Eskil Pedersen s-a declarat mulțumit de creșterea numărului de votanți care au vârste cuprinse între 18 și 21 de ani și crede că acest lucru își va pune amprenta asupra democrației.

  Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *