Fostul premier norvegian Jagland a fost reales in functia de Secretar General in Consiliul Europei

Consiliul Europei l-a reales pe Thorbjorn Jagland în funcţia de Secretar General pentru un al doilea mandat de cinci ani. Este prima dată când Consiliul Europei alege acelaşi om pentru funcţia de Secretar General.

Fostul prim-ministru al Norvegiei Torbjorn Jagland, în vârstă de 63 de ani, a câştigat alegerile cu 156 de voturi pentru si doar 93 împotrivă. Singurul contracandidat al lui Torbjorn Jagland a fost fostul Ministru al Justiţiei din Germania, Sabine Leuthesser-Schnarrenberger.

Voi spune că acesta este un moment foarte important pentru mine, pentru că îmi dă oportunitatea de a continua un proces important, pe care l-am început acum cinci ani, a declarat Jagland după ce a aflat că a fost reales în funcţia de Secretar General. El a mai spus că organizaţia în care activează mai are multe lucruri de îmbunătăţit.

Cred că putem face mai multe şi am câteva idei despre cum putem îmbunătăţi relaţia dintre mine şi Adunarea Parlamentului. Voi reveni la acest lucru, a explicat Jagland.

Erna Solberg, prim-ministrul Norvegiei l-a felicitat public pe Jagland pentru recenta victorie. Ea a spus că Europa are nevoie de un astfel de om într-o perioadă în care continentul se confruntă cu multe provocări legate de drepturile omului şi democraţie.

Noul mandat al lui Jagland va dura până pe 1 octombrie 2019. Votul celor 300 de membri din Consiliu a fost secret.

Sursa: www.norwaypost.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *