Erna Solberg, depasita in popularitate de liderul Partidului Muncitoresc, Jonas Gahr Store

Erna Solberg și-a pierdut aproape jumătate dintre susținători, dupa nici un an de mandat. Numai 22 la sută dintre norvegieni o mai agreează pe Erna Solberg, cu toate că în toamna anului trecut, actualul prim-ministru a fost votat de 41% dintre alegatori. Scăderea a avut loc treptat. În decembrie, doar 32% dintre norvegieni o mai susțineau, iar în martie procentul ajunsese la 25%.

Surpriza cea mai mare este insa că, potrivit sondajului citat, o treime dintre norvegieni l-ar prefera drept prim-ministru pe noul șef al Partidului Muncitoresc, Jonas Gahr Store.

O altă surpriză este că 11% dintre cei ce locuiesc în Norvegia încă se gândesc la Jens Stoltenberg, fostul lider al Partidului Muncitoresc, ca la un bun prim-ministru. El va ocupa însă, din toamnă funcția de șef al NATO.

Despre rezultatele sondajului, Store a spus doar că acest lucru reprezintă o încurajare pentru el.

În vreme ce 49% dintre votanții conservatori consideră despre liderul partidului, Erna Solberg că este persoana potrivită pentru a fi prim-ministru, 61% dintre cei ce fac parte din Partidul Muncitoresc cred că Store este și el ideal pentru aceeași funcție.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *