Disputa in Guvern: Progresistii cer ca imigrantii ilegali sa nu mai primeasca asistenta medicala!

În Guvernul norvegian a apărut o dispută in jurul unui subiect sensibil: asigurările de sănătate pentru imigranții care nu au acte.

Exista voci care sustin ca strainii n-ar trebui sa mai beneficieze de asistenta medicala gratuita.

Mazyar Keshvari, care face parte din Partidul Progresist, sustine ca centrele de sănătate n-ar mai trebui sa-i să trateze imigranți care locuiesc în Norvegia fără acte.

In Oslo există un centru care tratează toți oamenii, indiferent de naționalitate. El este organizat de către Crucea Roșie, în parteneriat cu Biserica City Mission.

În mod ideal, ne-am dori să ne asigurăm că nu vom mai oferi astfel de servicii persoanelor care violează legile Norvegiei și locuiesc ilegal aici”, a declarat Mazyar Keshvari.

Propunerea a fost imediat condamnată de către Partidul Creștin Democrat, dar și de către Partidul Liberal.

Propunerea Partidului Progresist este una îngrijorătoare. Cred că nu va fi susținută în Parlament”, a declarat Ketil Kjenseth de la Partidul Liberal Democrat.

Olaug Bollestad, de asemenea creștin-democrat, a spus că propunerea oponenților este una îngrijorătoare. „Dacă acei oameni nu primesc îngrijiri medicale, persoanele cu probleme psihice și mentale vor fi ca o bombă cu ceas”, a declarat el.

Sursa: www.thelocal.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *