Universitatea din Oslo considera ca studentii de la Medicina scriu prost in norvegiana

Reprezentantii Universitatii din Oslo considera ca studentii de la Medicina au cunostinte slabe de limba norvegiana fapt ce ar putea, pe viitor, pune in pericol sigurata pacientilor.

Ziarul universitatii, Universitas, scrie că la cinci specializări în Sănatate se dorește introducerea unei cerințe minime de cunoaștere a limbii norvegiene (caracterul 4 din maxim 6).

`Multi dintre studentii de la Farmacie si alte specializari de la Medicina se descurca greu atunci când scriu in limba norvegiană. Consider ca acest lucru ar putea fi un risc pe termen lung in ceea ce priveste siguranta pacientilor nostri`, a declarat Solveig Kristensen, decanul Facultatii de Matematica si Stiinte Naturale de la Universitatea din Oslo, de care aparțin cele cinci specializări în sănătate.

El este responsabil de programele de Farmacie, de cursurile generale de medicína, de stomatologie, precum si de masterul de nutritie.

Daca facultatile vor obtine noi reguli pentru studentii de la Medicina, atunci ele ar putea fi introduse si testate intr-o perioada de trei ani. Guvernul s-a declarat deschis in fata unui astfel de plan pilot.

Detalii despre acest subiect puteți citi aici și aici.

Sursa: www.norwaytoday.info

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *