Pușcăriașii de la Telemark cer ca Anders Breivik să fie scos de la izolare

După ce zilele trecute avocatul teroristului Anders Behring Breivik a anunțat că va da în judecată Ministerul de Justiție din Norvegia pentru tratamentul inuman (așa cum susține avocatul) aplicat clientului săi, pușcăriașii de la Telemark cer autorităților să-l scoată pe Breivik de la izolare. De ce? Pentru că ceilalți pușcăriași consideră că statul a cheltuit deja mult prea mulți bani doar pentru Anders Breivik.

Vorbim în special despre partea financiară. Primește mult mai mult decât noi, ceilalți. Stă acolo și are un întreg departament doar pentru el, în timp austeritatea și tăierile din diferite produse se aplică pentru restul lumii”, a declarat reprezentantul pușcăriașilor din Telemark, care a dorit ca numele său să rămână anonim.

Pe de altă parte însă, Serviciul Corecțional a spus că ceilalți pușcăriași nu au de suferit din cauza lui Breivik și că, pentru costurile referitoare la întreținerea teroristului, închisoarea primește bani separat.

Nu trebuie să fie în defavoarea celorlalți pușcăriași faptul că Breivik stă în Telemark”, a declarat Erling Feste, directorul Serviciului Corecțional.

Reamintim faptul că Anders Breivik a primit o pedeapsă de 21 de ani de închisoare în august 2012, după atacurile teroriste  de pe 22 iulie 2011, în urma cărora au murit 77 de persoane și altele 300 au fost rănite. Iar în ultimii doi ani a stat la izolare, nepermițându-i să trimită scrisori, pe motiv că ar putea conține informații periculoase. De asemenea, recent, avocatul lui Breivik a scos la iveală faptul că al său client nu poate trimite nici măcar vederi. Iar singura persoană care l-a vizitat rar pe Breivik a fost mama sa. În rest, teroristul nu are contact cu ceilalți pușcăriași.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.norwaytoday.info/www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *