Propunerea ca magazinele sa fie deschise toata saptamana starneste critici la adresa noului guvern

ICA_Maxi_i_Kungälv,_den_27_juni_2006Noul guvern ar vrea ca magazinele sa fie deschise in fiecare din cele 7 zile ale saptamanii. Opozitia, precum si proprietarii unor centre comerciale, nu considera aceasta idee ca fiind buna.

Guvernul conservator va lasa la alegerea comerciantilor daca magazinele vor fi deschise inclusiv duminica sau nu. Cu toate acestea, comerciantii, inclusiv lantul de magazine alimentare ICA Norvegia, sunt sceptici.

“Acest lucru va permite oamenilor sa-si imparta cumparaturile lor pe mai multe zile, dar nu-i va face sa cumpere mai mult” a declarat Lise Mette Kjellberg, purtatorul de cuvant al ICA Norvegia.

ICA explica faptul ca o noua legislatie va necesita costuri salariale mai mari. Creste personalul, cresc salariile si astfel vor creste si preturile pentru consumatori.

“Daca toti comerciantii ar tine magazinele deschise inclusiv duminica, clientii se se vor raspandi intre diferite magazine. Costurile globale pentru industrie ar creste”, a declarat CEO-ul Kiwi, Jan Paul Bjørkøy.

Planul pentru agricultura al noului guvern norvegian a fost de asemenea obiectul unor critici. Sefii partidelor de guvernamant au declarat ca doresc sa reduca taxele vamale pentru produsele importate, precum și sprijinul guvernamental pentru producatorii autohtoni. Uniunea agricultorilor norvegieni ameninta ca va lua masuri in cazul in care planul guvernului va fi pus in aplicare.

“Avem limite clare la cat de mult putem accepta, si am aratat anterior ca putem fi destul de transanti”, a spus Nils Bjørke, sef al Uniunii Fermierilor.

Sursa: The Norway Post

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *