Politistii norvegieni se simt cu mainile legate in fata infractorilor straini

Rata criminalității din Norvegia este mare din cauza consecințelor prea ușoare pe care trebuie să le suporte cei care comit ilegalități – asta a declarat zilele trecute Hans Sverre, șeful Poliției din Oslo.

Potrivit acestuia, străinii care comit infracțiuni în Norvegia ajung într-un cerc vicios, lucru pentru care, de cele mai multe ori, nu trebuie să suporte nicio consecință.

Mai mult, șeful Poliției a declarat că există străini care știu cum să evite sancțiunile. De exemplu, cei care vând droguri le ascund în iarbă sau sub anumite pietre atunci când vin polițiștii, iar ulterior se întorc și iau drogurile de acolo, continuând să le vândă.

Un raport al procurorilor din Oslo a arătat că aproximativ 60% dintre cei care comit infracțiuni sunt străini care nu au nici o altă legătură cu Norvegia, în afara faptului că locuiesc aici temporar. Se pare că mulți dintre aceștia nici nu au dreptul de a se afla în această țară, neavând actele necesare care să ateste că au un domiciliu  în Norvegia.

Șeful Poliției din Oslo a mai precizat că, cel mai probabil, străinii îndrăznesc să comită anumite infracțiuni tocmai pentru că știu că politistii norvegieni nu îi sancționează aspru.

Sursa: NorwayNews.com

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *