Guvernul a propus ca magazinele cu bauturi alcoolice puternice sa fie deschise si in Ajunul Craciunul, dar sugestia nu este pe placul tuturor

Partidul social-liberal din Norvegia a declarat că va lupta împotriva unei propuneri venite din partea Guvernului. Mai exact, Guvernul a propus ca magazinele cu băuturi alcoolice puternice să fie deschise în Ajunul Crăciunul.

Considerăm despre Ajunul Crăciunului, care este în general o zi a copiilor, că nu trebuie să fie asociat cu experiențe negative cauzate de alcool”, a declarat Terje Breivik, din partea partidului social-liberal.  

În Norvegia deja există foarte multe restrictiții în privința alcoolului și a vânzării de băuturi puternice. De exemplu, berea este grupată în patru mari categorii: de la A până la D. Clasa A are mai puțin de 0,7 la sută alcool. Pentru acest tip de bere nu se percep taxe suplimentare și poate fi vândut oriunde, la orice oră. Totodată, berea din categoria A poate fi cumpărată de oricine. Mai apoi, există berea din categoria B. Ea conține între 0,7 și 2,75% alcool și este considerată a fi o bere ușoară. Poate fi vândută oriunde, la orice oră, dar nu poate fi cumpărată decât de persoanele care au peste 18 ani.

Berea din categoria C are între 2,75 și 3,75% alcool. De regulă nu veți găsi această bere în comerțul obișnuit. Nu în ultimul rând, berea din categoria D are între 3,75 și 4,75% alcool  și este considerată a fi o bere relativ tare. În cele mai multe dintre regiunile Norvegiei, această bere poate fi cumpărată din supermarketuri, dar numai până la ora 20:00 în timpul săptămânii și numai până la ora 18:00 sâmbăta.

Berea care are peste 4,75 la sută alcool este cea mai tare bere din Norvegia și se vinde în magazinele frecvent controlate de autorități. Aceste magazine se numesc Vinmonopolet. De regulă, ele sunt închise de sărbători și în Ajunul Crăciunului.

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *