Domnule Klaus Iohannis, sa nu uitati de lucrul ala bine făcut de care ati vorbit

O româncă stabilită în Danemarca, Magda Bărăscu, i-a scris noului președinte al României, Klaus Iohannis, imediat după ce i-a acordat votul pe 16 noiembrie.  Iată mesajul, de revoltă și responsabilizare, pe care Magda l-a postat pe facebook:

”Domnule Klaus Iohannis,
Vedeți votul acesta? E un cec în alb pe care vi-l dau. Nu pentru că m-ați convins în campania electorală, pentru că nu v-am votat în primul tur. Ci pentru că mi-am jurat că n-o să mai pun ștampila în viața mea pe social-democrația românească. Și asta, după ce am avut de ales între Ion Iliescu și Vadim Tudor, și-a trebuit să mă ascund într-o cameră de cămin și să plâng pentru că n-am înțeles nici azi de ce-a trebuit să aleg așa la primul meu vot.

Cecul ăsta este pentru mama mea, care muncește de 12 ani în Spania și vrea să se întoarcă acasă. Si ieri n-a reușit să voteze. Este pentru vărul meu care a luat coada din Castellon de două ori și n-a mai putut sta la rând pentru că a fost nevoit să plece la slujbă. Si el vrea să se întoarcă acasă și să-și crească băiatul în satul lui.

E pentru sora bunicii mele care este într-un spital argeșean și n-a putut vota nici ea. E pentru toți prietenii mei care n-au apucat să voteze ieri la Londra și la Paris, și li s-au închis ușile-n nas, și-au fost îndepărtați cu gaz lacrimogen ca ultimii huligani. E pentru toți adolescenții pe care i-am cunoscut în ultimii doi ani, tineri frumoși și deștepti care-și doresc să nu plece din România pentru că lor le place acasă și toată lumea lor e acasă.

Coada la vot în Copenhaga Foto: Raj Teodorescu

Coada la vot în Copenhaga Foto: Raj Teodorescu

Dar, cel mai important, votul ăsta este pentru mine și pentru generația mea, domnule Iohannis, cărora nu prea aveți ce să ne luați. Sau să ne dați. Pentru că noi am învățat să ne luăm singuri ce avem nevoie. Și credem acum că țara noastră are nevoie de dumneavoastră.

Sincer vă spun, ați câștigat făcând aproape nimic pentru noi și nu cred că noi, care-am reușit să votăm în afara României, am făcut diferența. Contracandidatul dumneavoastră și-a bătut joc de un drept fundamental al nostru și pentru asta a pierdut. Trebuie să fiți conștient că așa ați câștigat.

E urât, domnule Iohannis, să fii umilit de către ai tăi și în afara României, doare rău să fii furat așa. Și să știți că, dacă nimeni nu va plăti pentru asta, sunt mulți români pe care nu-i veți mai vedea la vot multă vreme și cred că nu-i poate condamna cineva. Vă rog mult să vă gândiți la românii ăștia și să nu uitați de ei prea curând.

Nu știu cât o să dureze luna dumneavoastră de miere cu românii și presa din România, nici nu contează. Contează doar să nu uitați că ați fost votat pentru că ați promis că veți apăra statul de drept. Contează să nu uitați de lucrul ăla bine făcut de care ați vorbit și pe care l-ați arătat că e posibil în orașul dumneavoastră. Oraș în care ne ducem familiile și prietenii străini să ne mândrim că suntem români.

Nu-mi rămâne decât să vă urmăresc de-aici, de la distanță, și să sper că vă veți ține de promisiune. Sunt prieteni de-ai mei care știu sigur că vă vor ține responsabil.

Cu stimă,
O româncă din Copenhaga”

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *