Comunicat FORSA: Suntem solidari cu George Simion. Basarabia e România!

Federația organizațiilor românești din Scandinavia (FORSA) își exprimă indignarea față de modul abuziv și brutal prin care liderul mişcării naţionale unioniste ”Acţiunea 2012”, George Simion, a fost expulzat din Republica Moldova.

Suntem alături de George Simion și susținem acțiunile sale dedicate cauzei unioniste. Considerăm că nimeni, nici în România, nici în Moldova, nu a făcut atât de mult pentru Unirea celor două state româneşti. De aceea, merită tot suportul nostru moral și chiar material, dacă va fi necesar. Există un singur popor român, care, mai devreme sau mai târziu, trebuie să trăiască liber într-un singur stat românesc.

Expulzarea lui George Simion și interdicția pentru 5 ani de a mai intra în Moldova este o palmă dată identităţii româneşti. De către forțe nedemocratice și cu interese obscure. Este o palmă dată opiniei publice româneşti care crede în Unire. Este o palmă dată tuturor românilor și istoriei neamului nostru.

Cerem clasei politice de la Chișinău și București să aibă reacții ferme și clare față de această stare de lucruri. Două state surori, cu relații de colaborare foarte bune, nu pot fi indiferente la expulzarea abuzivă a unui cetățean și nu pot lăsa acest fapt neobservat.

Solicităm serviciilor vamale și de securitate din Republica Moldova anularea interdicției aplicate lui George Simion și clarificarea motivelor care au dus la această situație. Până atunci, dorim să i se permită lui George Simion să intre pe teritoriul Moldovei și să fie lăsat să-și continue misiunea lui civică și democratică.

Cu cele mai bune gânduri către Moldova și România, cu inima alături de poporul român, cu mintea la libertățile și drepturile fundamentale ale omului,

Federația organizațiilor românești din Scandinavia (FORSA):

Asociația Românilor din Danemarca (Constantin Pădure)

Intresseföreningen för Rumäner i Sverige (Gabriel Ursescu)

Comunitatea românilor din Norvegia (Sebastian Sava)

Initiativa Solidaritate pentru Romania (Suedia)

Asociația românilor din Norvegia (Emanuel Sorin Cioacă)

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *