Cazul Bodnariu explicat de George Alexander, director de gradinita în Oslo

La solicitarea Asociației românilor din Norvegia, prin presedintele său, domnul Emanuel Sorin Cioacă, am fost rugat să explic cazul Bodnariu din punctul de vedere al legislației norvegiene.

În calitate de cetățean român-norvegian care lucrează de peste 20 de ani ca director-general în diferite scoli si grădinițe din Oslo, am colaborat îndeaproape cu Barnevernet (Protecția Copilului) din Norvegia deoarece această colaborare constituie una din atribuțiile mele de serviciu.

Potrivit Barnehageloven (Legea grădiniței) § 22 toate cadrele didactice sunt obligate să dea informații din proprie inițiativă, trecând chiar peste principiul confidențialității, serviciului de Protecție a Copilului atunci când există motive să se creadă că are loc maltratarea copiilor în familiile lor sau există alte forme de neglijare gravă. Vreau în acelasi timp să menționez că legea este imperfectă: cadrele didactice sunt obligate să dea aceste informații Protecției Copilului (Barnevernet) chiar si dacă există numai suspiciuni cu privire la faptele respective, si nu dovezi! Aceasta este cauza pentru care, de multe ori, s-au comis greseli si abuzuri regretabile din partea Protecției Copilului.

Conform codului penal norvegian § 196 (2005) si § 139 (1902) serviciul Protecția Copilului este obligat să intervină imediat atunci când este vorba de violență în relațiile familiale sau în caz de abuzuri sexuale, preluând copiii si reclamând cazul poliției.

Barnevernet (Protecția Copilului) are obligația de confidențialitate conform legii administrației § 13 si legii Protecția Copilului § 6-7 si nu poate da informații despre cazul respectiv. Dar, mai mult, Protecția Copilului inițiază investigația necesară în paralel cu ancheta poliției si pentru a proteja situația copilului si a preveni influența asupra explicațiilor libere ale acestuia, nu informează părinții despre ancheta în curs sau despre reclamația către poliție decât după efectuarea acestora si consultările cu poliția.

V-am prezentat teoretic desfăsurarea lucrurilor într-o astfel de anchetă socială în Norvegia.

Acum, pe bună dreptate, se poate pune o întrebare. Pot apărea vreodată abuzuri grave din partea Barnevernet datorită legislației norvegiene?

Bineînțeles! Stau mărturie zecile, poate chiar sutele de procese pe care Protecția Copilului din Norvegia le-a pierdut de-a lungul timpului.

Cu asemenea puteri discreționare, totul rămâne la latitudinea si profesionalismul sau lipsa de profesionalism a angajaților de la Protecția Copilului. Ei au, însă, posibilitatea să reanalizeze cazul si să-si revizuiască punctele de vedere. Alternativa este ca instanța judecătorească să decidă.

Analizând îndeaproape cazul Bodnariu, apar si alte detalii care ar trebui luate în considerație. După cât se pare, nu ar fi vorba de abuzuri sexuale, ci de “violență” – si aici, depinde de ce înțelege fiecare prin cuvântul acesta!- în familie. Întrebările anchetatorilor pot fi, însă, de multe ori manipulatorii, iar copiii – se stie!- au de multe ori tendința de a fabula si a veni cu propriile fantezii într-o explicație. Este demonstrat. Neexistând urme de violență fizică pe corpul lor, nu există, deci, niste dovezi incriminatorii. Acuzațiile fără dovezi nu sunt până la urmă decât niste vorbe goale. Deci, este foarte greu de probat de către Barnevernet violența fizică exercitată.

În presă au mai apărut, de asemenea, comentarii cu privire la asa-zisa “îndoctrinare” religioasă a copiilor. Norvegia, vreau să remarc, este o țară democratică, având deplin respect pentru toate religiile existente. Ar fi, deci, o mare gafă din partea Protecției Copilului dacă ar aduce această asa-zisă “îndoctrinare” în discuție. Imposibil de probat si imposibil de argumentat!

Mi se pare, de asemenea, foarte ciudat faptul că Barnevernet (Protecția Copilului) face uneori aproape imposibilul ca să nu despartă un copil de familia sa, iar în acest caz a ales pur si simplu să dezmembreze o familie cu 5 (cinci) copii! Foarte ciudat! Unul dintre obiectivele Protecției Copilului era odată tocmai prevenirea unor astfel de situații…

Am înregistrat si faptul că ambii părinți sunt niste oameni educați, iar nivelul lor de înțelegere este altul decât în alte cazuri de părinți care vin de pe alte continente.

În încheiere as vrea să-mi exprim nu numai compasiunea pentru această dramă si, în special, pentru cel mai mic dintre copii, de numai 4 (patru) luni, desprins si el de sânul familiei, dar si stupoarea!… Probabil Barnevernet, desăvârsindu-se profesional, a vrut să-l “ferească” si pe acesta de “îndoctrinarea” religioasă…

Desigur, este trist când se întâmplă astfel de lucruri. Dar speranța nu este pierdută niciodată. Uneori, chiar si cei care lucrează la Barnevernet îsi aduc aminte că sunt oameni câteodată…

George Alexander

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

56 Responses to Cazul Bodnariu explicat de George Alexander, director de gradinita în Oslo

 1. CrisD. spune:

  Este evident ca aceasta institutie, chiar daca ar avea un record satisfacator in ce priveste scopul scuza mijloacele, a ajuns la o extrema unde isi abuzeaza autoritatea si nimeni nu o trage la raspundere. Aici e pericolul. Cazul Bodnariu e unul din multele unde lipsesc probele incriminatorii si unde drepturi fundamentale ale omului sunt incalcate (dreptul la fair trial). Chiar daca isi bazeaza actiunile pe cercetari stiintifice (care stim bine cum se schimba de la un deceniu la altul, ptr ca stiinta sociala e folosita de autoritati si ca sa modeleze comportamentul social si sa obtina ce doreste. In UK se numeste “to curb”), vor constata ca ce fac acum cu exces de zel poate duce pe un drum cele pune in pericol structura sociala.

 2. Cristina Rypdal spune:

  Felicitări! Scurt și foarte obiectiv!

 3. Corina spune:

  Mă gândesc dacă această grabă de a propune copiii pentru adopție nu ascunde oarece cereri de adopție “presante” făcute de vreun x sau y?

 4. Laura Muresan spune:

  Domnule George Rotaru, dumneavoastra de ce forma religioasa apartineti? Dupa cate se vede nu stiti deosebirea dintre secta si cult, dar vorbiti fara cunostinte, si e trist.”Sectele parazite” de care vorbiti dumneavoastra, de una dintre ele apartinand familia Bodnariu, sunt culte legale, cu aceleasi drepturi ca oricare alt cult. Plus ca ce ati enumerat dumneavoastra acolo sunt niste aberatii.

 5. Larisa spune:

  Felicitari! Un material pe intelesul tuturor.

 6. SILVIA BORA spune:

  SA FIE RETURNATI COPIII DE URGENTA PARINTILOR ;MARIUS SI RUTH BOTBNARIU ,CACI EI SINT SINGURII CARE-SI IUBESC COPIII CU ADEVARAT!! BARNEVERNET !!! NU MAI FACETI ABUZ DE PUTERE SI SMULGETI COPIII DIN BRATELE MAMELOR CARE LE-AU DAT VIATA !!!

 7. Teodor Florescu spune:

  Multumim domnului George Alexander pentru detaliile si prezentarea facuta mai sus.

  Rugamintea mea este sa nu se opreasca aici. Din pozitia dansului, ca director de gradinita, o scrisoare deschisa sau orice alta forma de sustinere oficiala a familiei Bodnariu este binevenita. Presupunem ca orice initiativa este binevenita si de dorit.

  Noi am iesit pentru cateva ore in strada in Bucuresti. Fiecare, in locul unde este poate face ceva.

  Va multumim inca o data.

 8. ADI spune:

  George Rotaru tin sa te informez,cum dealtfel cred ca sti cum ca mesajul dumneavoastra mai sus mentionat este complet fals.De ce aveti o placere sa imprastiati zvonuri false?Ati fost securist in regimul lui Ceausescu?Numai minciuni ati spus si pt ce asa o f mare ura impotriva crestinilor?Raspunsul il gasiti in Biblie si anume Ioan17; 14,15.

  • Iuga Simona spune:

   D-le director, n-ati face oare mai bine, cunoscand indeaproape regulile jocului acestei institutii diabolice, sa le faceti o vizita si sa le spuneti cu tot respectul de care sunteti in stare, sa reevalueze inca o data cazul familiei Bodnariu si sa-i reintegreze in familie pe cei cinci copiii, cat mai urgent?!!!…De explicatii si paraexplicatii suntem satui toti…

   • gaby spune:

    bine punctat. faptul ca unul sau altul isi sa cu parerea nu ii ajuta in nici un fel pe copiii care traiesc asemenea traume – situatia familiei Bodnariu nu este singulara, din pacate. daca copiii nu au fost traumatizati in familie, au ei grija sa nu scape cumva netraumatizati smulgandu’i din bratele parintilor care ii iubesc si au grija de ei.

 9. Cazul acesta e un caz atipic care n-are nici o legatura cu drepturile omului si libertatea familiei si a copilului, prin urmare Norvegia a incalcat aceste legi, asa ca trebuiesc rectificate legile respective si copiii sa ajunga la parintii in cauza.

 10. Dan B. spune:

  Domnule George,

  Fara a rastalmaci sau a scoate din context, redau mai jos cateva din afirmatiile pe care le-ati facut; din ele reiese clar faptul ca d-voastra:
  1 stiti mult mai mult decat cele relatate aici
  2 ca in sistemul acela totalitar e f greu sa-ti dai drumul la gura
  Domnule George, oricare ar fi adevarul va anunt pe aceasta cale ca in aceste zile de cosmar pe care le traim cu totii se cauta oameni cu demnitate, oameni care sa se ridice ferm impotriva acestor acte de barbarism care frang inimi de parinti si copii lasand in urma traume psihice – pentru mule din aceste victime ASA CUM BINE STITITI – solutia fiind, intr-un final, sinuciderea!
  Domnule George, in cazul in care puteti face mai mult decat a da un interviu, va asigur ca se merita s-o faceti, ca rasplata care v-ar astepta este incomensurabil mai mare decat cateva mii de arginti – inteleg eu, daca nu murdari, cel putin dubiosi.
  Domnule George, un om integru nu s-ar mai compromite o clipa si, in semn de protest, ar rupe orice legatura cu aceasta organizatie criminala de ‘protectie a copilului’.

  Iata deci frazele rostite de d-voastra, unele din ele fiind de-a dreptul halucinante:
  “Pot apărea vreodată abuzuri grave din partea Barnevernet datorită legislației norvegiene? Bineînțeles!”

  “totul rămâne la latitudinea si profesionalismul sau lipsa de profesionalism a angajaților de la Protecția Copilului”

  “depinde de ce înțelege fiecare prin cuvântul acesta!- în familie.” (referire la violenta)

  “Neexistând urme de violență fizică pe corpul lor, nu există, deci, niste dovezi incriminatorii. Acuzațiile fără dovezi nu sunt până la urmă decât niste vorbe goale.”

  “Mi se pare, de asemenea, foarte ciudat faptul că Barnevernet (Protecția Copilului) face uneori aproape imposibilul ca să nu despartă un copil de familia sa, iar în acest caz a ales pur si simplu să dezmembreze o familie cu 5 (cinci) copii! Foarte ciudat! Unul dintre obiectivele Protecției Copilului era odată tocmai prevenirea unor astfel de situații…”

  Ma opresc aici, la aceasta ultima fraza. O citesc si recitesc mereu; este de-a dreptul ametitoare; dar se impune o intrebare: d-voastra continuati sa colaborati cu o asemenea institutie distrugatoare de vieti omenesti?

  Domnule George, noi, cei dinafara Norvegiei, facem tot ceea ce ne sta in putinta; dar (deocamdata) suntem cam departe, atat la propriu cat si la figurat, de aceasta organizatie; de aceea vreau sa va spun ca pentru reuniunea acestei familii, si a altor familii, niciun sacrificiu nu e prea mare !!

  Cu stima,

  Dan Brancea, Olanda

  • Maria Condeci spune:

   Dan B. un raspuns intelept dat pt acest Rotaru (nu-l numesc domn ca nu e demn de acest titlu) care cred eu ca i place sa incite lumea la comentarii, nu are ce face si sunt convinsa ca sta si citeste mesajele si rade. ceea ce am mai observat e ca da replica numai la persoane de sex feminin. inclin sa cred ca e psihopat. am fost curioasa sa citesc toate replicile lui si pe buna dreptate ca i place sa se distreze comentand pe aceasta sensibila tema a cazului familiei Bodnariu. acest Rotaru e un om ……. fiecare sa completeze la acele puncte.

 11. Gaby B spune:

  Dar daca acesti angajati sunt oameni cu adevarat atunci macar sa incerce sa isi repare gresealele asa grave urgent si sa isi ceara iertare de la cei pe care i-au ranit. Asta e minimum care ar trebui sa faca. Iar daca abuzeaza de autoriatatea lor, atunci trebuie luata de la ei

 12. Elis spune:

  domnule George Alexander va cam contraziceti in “explicatii” spuneati ca nu pentru faptul ca acesti oameni au (“îndoctrinare” religioasă a copiilor. Norvegia, vreau să remarc, este o țară democratică”)asta ati spuso dumneavoastra si pe urma: (“a vrut să-l “ferească” si pe acesta de “îndoctrinarea” religioasă…”) si acuma ce sa intelegem in ori ce caz situatia e dramatica. Daca aveti copii sa vii fereasca Dumnezeu de necazuri.

  • imi pare rau dar mie frica caci o sa le vina rindul la fiecare care cauta sa ascunda si le tine parte multi stiu de ce o face le frica la fiecare si de umbra lor cauta din contra se uneste cu ei ca sa le miara lor bine sa fie vazuti in fata foarte rau imi pare dar este o Tara de Pedofili si foarte needucati fara singe in vene sint niste vipere trebuie sa te feresti tot timpul.

 13. Catalin spune:

  In asemenea cazuri cred ca mustrarile de constiinta sunt tardive. Consider ca parinte ca trauma acestor copii trebuie reparata de catre statul norvegian
  De asemenea ma vad silit sa transmit pe aceasta cale dezamagiRea si DISPRETUL FATA DE GUVERNUL ROMANIEI CARE NU ACTIONEAZA IN NICI UN FEL PENTRU A APARA DREPTURILE CETATENILOR ROMANI
  MARTURISESC CA SUNT TENTAT SA
  CRED CA IN CURIND ROMINIA VA INCAPEA PE MINA UNOR SACALI CARE O VOR SFISIA
  DE ASEMENEA DORESC SA-MI EXPRIM PUBLIC DEZAMAGIREA FATA DE DL. JOHANIS CARE NU IESE IN FATA SA-SI ASUME FUNCTIA LA CARE A RIVNIT SI PREROGATIVELE CARE AR TREBUI SA IL RIDICE IN OCHII ROMINILOR SI AI EUROPEI
  DOMNULE PRESEDINTE
  DACA A-TI RIVNIT LA FUNCTIA CEA MAI INALTA A TARII PENTRU A PUNE UMARUL LA DEZVOLTAREA TARII SI LA REPREZENTAREA INTERNARIONALA A ROMANIEI SI A ROMANILOR ATUNCI ACUM AVETI CEA MAI POTRIVITA OCAZIE SA INTRATI IN ISTORIE CA UN ADEVARAT DEMNITAR …..
  ALTFEL DOMNULE PRESEDINTE VOI ASTEPTA SA TREACA SI MANDATUL ACESTA IAR LA URMATOARELE ALEGERI NOI D I A S P O R A NU VOM MAI INGHETA DE FRIG ASTEPTIND CU ENTUZIASM AI SPERANTA SA VOTAM ,,rominia lucrului bine facut”
  Aparati drepturile copiilor din Norvegia.

  • Florina spune:

   Bine spus !!!!

  • gaby spune:

   din pacate parlamentarii nostri sunt mari si tari doar cand sunt alegeri. daca am fi in perioada alegerilor toti candidatii ar face imposibilul si s’ar inghesui sa rezolve cazurile acestea, dar acum sunt in perioada de hibernare pana la alegerile urmatoare…

 14. Florina spune:

  Mama a unui copilaș de 3 ani si 4 luni , plesnesc de furie si indignare la citirea si la auzul atâtor cazuri de răpire al copiilor din sânul familiei. Un nod in stomac am de fiecare data cand citesc despre familia Bodnariu si cazul altor familii care încet,încet prind curaj si iasă in fata cu dureroasa lor experienta . Cum sa numești copiii un bun al statului, sunteți zdraveni la cap? Stat democratic si diabolic ce sunteți! Faceti-va copii, nu furați copiii nostrii! Pedeapsa capitala as cere pt voi,cei care ati aprobat aceste legi si cei care sunteți deacord cu asemenea proceduri! Copiii aceia sunt iubiți in familiile lor, sunt îngrijiți sunt parte din inima si sufletul părinților ! Nu ma pot exprima in cuvinte din cauza furiei ,din cauza durerii ce o vad in jurul meu,din cauza durerii ce o simt gandindu-ma doar la acele familii! Dar un lucru stiu sigur! Sunt atâtea mâini intinse spre Dumnezeu , sunt atâtea inimi care striga la El ! Nu ne vom lasa pana Dumnezeul nostru v-a lucra si ve-ti vedea izbânda v-a fi mare . Mi-e bine in tara mea de oameni cu frica de Dumnezeu ,de oameni cu dragoste fata de aproapele lui ( credem ca v-am demonstrat lucrul acesta ) , nu doresc nici macar sa va vizitez tara, mi-e sila de asemenea oameni! Oare toți norvegienii sunt asa? Oameni fara inima, fara dragoste … inumani, sau poate exista si o altă categorie? Daca exista eu v-aș ruga ,eu o mămică care s-a înfiorat la auzul abuzurilor petrecute in tara voastră, va indemn ieșiți in strada ,puneți capăt abuzurilor! Este cumplit si înfiorător la cata durere sunt supuse acele familii, la ce traume sunt supuși copiii si părinții! Îngrozitor! Da-ti copiii înapoi!

 15. POPESCU cRISTOFOR spune:

  Cititi inca odata sau cine nu a citit # O MIE NOUA SUTE OPTZECI SI PATRU# scris de celebrul scriitor GEORGE ORWELL citez #Am rupt legaturile dintre copil si parinte,dintre barbat si femeie.Cine mai indrazneste in ziua de astazi sa aiba incredere intr-o nevasta,intr-un copil,intr-un prieten?Iar in viitor nu vor mai exista nici neveste,nici prieteni.Copii vor fi luati de la sanul mamei de mici cum iei ouale de la gaina.Instinctul sexual va fi eradicat.Procreatia va deveni o formalitate anuala,cum este ,de exemplu ,reanoirea unei cartele.Vom aboli orgasmul.# Parca se aseamana .Si cred ca este doar inceputul.Genial vizionarOrwell.

 16. cezar spune:

  „Norvegia, vreau să remarc, este o țară democratică,…”
  S-a dus dracului de democrație, din moment ce «Baliverne-vet» își face de cap în halul ăsta.

  Cu tot respectul și cu mulțumirile de rigoare pentru informațiile oferite, Domnule Director.

 17. Alexandru spune:

  Am vazut ca s-a creat o polemica pe marginea subiectului “secta versus cult”. Cand este vorba de indoctrinarea indivizilor, nu mai conteaza daca avem de a face cu o secta(nerecunoscuta de lege), de un cult sau de o mare religie. Consider ca este cu totul indreptatit ca indoctrinarea de orice natura, inclusiv cea religioasa sa fie catalogata drept violenta. Ca sa argumentez alegatia de mai sus, am sa va povestec pe scurt o secventa de viata traita de mine personal in urma cu cativa ani. Pentru introducere trebuie sa va spun ca prin natura originii mele transilvanene, sunt legat prin diferite grade de rudenie cu persoane care practica diferite tipuri de credinte (ortodocsi, reformati, martori si penticostali). Asta daca ma rezum doar la rude de pana la de gradul 3. Deci, in consecinta, sunt destul de bine familiarizat cu diferentele si asemanarile dintre cele 4 nuante a le credintei. Cu toate acestea, asa cum va spuneam, in urma cu cativa ani s-a petrecut un fapt care a reusit sa ma socheze. Nu credeam ca am ajuns in secul XXI si pot fi martor la o astfel de aberatie doctrinara. Eu si sotia mea, am fost solicitati de un cumnat (fratele sotiei) sa ne deplasam in orasul lui de domiciuliu, daca dorim sa-i mai vedem in viata copilul(o fetita de de 3 anisori, deoarece urma sa fie “luata la cer” de catre Dumnezeu, conform spuselor unui profet (pastor renumit si cu mult “har”) din Arad, in cadrul unei sesiuni de rugaciuni (spiritism, cred), la care pastorul respectiv a simulat, pentru a fi cat mai credibil, pogorarea duhului sfant, prin transfigurare, datul ochilor peste cap si spasme. Reusind in acest fel sa-l convinga pe cumnatul meu, dealtfel un credincios onest si sincer, ca aceea era intradevar dorinta lui Dumnezeu, ca fetita lui trebuie sa moara si ca acest lucru se vede clar prin semne fizice pe trupul copilului (intradevar un copil putin mai plapand decat media si cu o pofta de mancare mai scazuta). Evident ca “profetul”, ca un bun cunoscator al manipularii psihologice, si-a lasat si o portita de scapare in cazul unui esec, invocand ca este nevoie ca si mama sa fie de acord si ferm convinsa ca voia Domnului trebuie sa faca, fara nici ceam mai mica urma de indoiala sau regret, stiind totodata ca o mama niciodata nu ar pute fi capabila de asa ceva. Dar domnul “profet” nu a oprit lucrurile aici, a mai batut un cui in sufletul si mintea oamenilor – in caz contrar (daca nu vor fi de acord neconditionat si din tot sufletul ca sa se faca voia Domnului), atunci copilul va fi un suflet pierdut pentru Imparatia lui Dumnezeu si va deveni o depravata. Eu si sotia ne-am deplasat in ceea mai mare graba sa vedem despre ce este vorba si am constata ca in ceea ce priveste copilul nu este nici o problema, era un copil dezvoltat in limite normale pentru categoria de varsta in care se incadara, atat dpdv fizic cat si psihomotor. In schimb am constata o foarte mare suferinta si indoiala pe chipurile celor doi parinti, in sufletul si minte carora, era evident ca se dadea o teribila batalie. Am incercat sa le deschidem putin ochii si sa le aratam ca defapt lucrurile nu stau chiar asa, plecand cu un foarte mare gust amar, la gandul ca in secolul cu cea mai mare viteza de circulatie a informatiei, inca mai exista oameni care incearca sa manipuleze intr-un mod atat de josnic, mintea si sufletul “fratilor sai” si inacelas timp ca sunt uni suficient de creduli incat sa se lase maltratati in acest fel. evident ca din spusele “profetului” s-a ales praful. Fetita este deja la scoala, poseda un grad de inteligenta peste medie (a invatat singura sa citeasca inca din gradinita), dar evident cu niste mici carente de dezvoltare (este putin mai slabuta) din cauza acelei lipse de pofta de mancare, care inca mai persista si care eu cred ca este partial indusa de un comportamnet matern incorect adaptat la aceasta situatie.
  In cazul familiei din Norvegia, eu sesizez ca au fost si sunt exagerari din ambele parti. Consider ca autoritatile ar fi trebuit sa analizeze mai in detaliu situatia si sa o trateze conform principiului care spune ca familia este baza societatii. Poate au facut acest lucru si noi nu stim, deoarece canalale prin care ajung la noi informatiile sunt exclusiv prin intermediul familiei. Deasemenea consider ca familia, ai carei membri majori, sunt persoane educate, inntrate in contact cu relitatile sociale ale tarii, prin nastere, in cazul mamei si prin natura jobului la ambii parinti, au gresit profund ignorand legile scrise si nescrise ale societatii in care le-a placut sa se stabileasca.

 18. rodica spune:

  In ceea ce priveste afirmatia unora cu privire la privarea copiilor de la acte medicale vreau sa mentionez si sa rog pe cei ce afirma acest lucru sa se informeze deoarece vorbesc in necunostinta de cauza. Si eu sunt tot penticostala, am 3 copii, sunt cadru medical ( as. med. ATI ) si nu s-a pus niciodata problema de a nu-mi duce copiii la dct atunci cand a fost nevoie. Si apropo copiii sunt primiti ca o binecuvantare pe care nu ne-am permite sa ne batem joc de ea, din contra investim tot ce e mai bun in ei.

 19. JurnaldeNord spune:

  Raspuns oferit de George Alexander în urma comentariilor si mesajelor primite la articolul ”Cazul Bodnariu…”

  Citeste tot: http://www.jurnaldenord.info/opinii/raspuns-oferit-de-george-alexander-in-urma-comentariilor-si-mesajelor-primite-la-articolul-cazul-bodnariu/

 20. Ramona spune:

  Mi-e rusine ca in Romania s-au nascut indivizi ca George Rotaru, bine ca ai plecat in America, de Ro nu esti vrednic. Am vazut ce postezi si pe facebook. Ai probleme cu mansarda domnule! Lumea empatizeaza cu o familie abuzata si tu vii si-i condamni pe cei ce au o familie cu copii, probabil tu nu o ai si nici nu o meriti, ai fost crescut la orfelinat sau intr-o fam de gay? Asa se deduce din afirmatiile tale. „Dacă tăceai, filosof rămâneai”

 21. SHOSHONE spune:

  Nu inteleg de unde atata tupeu la romani sa ceara socoteala unui stat suveran, Norvegia, pentru legile sale! Romania este o tara inapoiata, situata la ani-lumina in urma Norvegiei. Cei cinci copii sunt cetateni norvegieni, nu romani, si au fost abuzati fizic si psihic in nenumarate randuri de catre parinti. Bernavernetul i-a atentionat de mai multe ori pe parintii iresponsabili, a discutat cu ei, i-a sprijinit, dar degeaba. Cei doi parinti norvegieni au continuat sa isi bata cei cinci copii norvegieni si sa sfideze legea. Pana cand s-a umplut paharul si statul a fost nevoit sa ii ia. Chiar George Alexander, directorul de gradinita din Oslo recunoaste ca: “Mi se pare, de asemenea, foarte ciudat faptul că Barnevernet (Protecția Copilului) face uneori aproape imposibilul ca să nu despartă un copil de familia sa, iar în acest caz a ales pur si simplu să dezmembreze o familie cu 5 (cinci) copii!” Inseamna ca ceva foarte grav s-a intamplat aici si ca familia Bodnariu ne minte.

  • Adrian DC spune:

   Imi pare rau pt dumneavoastra dar dati dovada de o nesimtire crasa.
   Familia Bodnariu nu a fost niciodata in atentia PC, nu au fost niciodata avertizati de eventuale derapaje, nu au fost invitati la nici o discutie pe aceasta tema.

   Doar pentru ca aveti incredere in sistem nu inseamna ca parinti sunt vinovati. Asadar va rog sa nu mai aduceti acuzatii atata timp cat nu cunoasteti cazul.

   CATEVA clarificari:
   1. Suntem indreptatiti oricand sa cerem socoteala oricui. Daca dumneata nu o faci e posibil sa fie prea tarziu cand vei dori.
   2. Copii sunt si cetateni romani.
   3. Doamna Ruth este norvegianca si domnul Marius este roman.

  • Nini spune:

   Mai bine rămâneai liniștit in shoshonii tai decât sa ti dai cu părerea când nici nu cunoști această familie!

  • Florina spune:

   Auzi Shoshone , iti fac norvegienii statuie? Noi astia inapoiati iti multumim ca ti-ai facut timp sa ne explici cum stau lucrurile ca altfel nu știam. Sa fim serioși…

  • Danutz spune:

   Domnule Shoshone ! M-as bucura daca intr-adevar copii au fost luati din ,,vina” parintilor, care de rai ce erau,s-au purtat urat cu copii ! Iar institutia care i-a ,, luat,” a facut-o in interesul copiilor ! Eu ca parinte sunt convins ca fam ,Bodnariu spune adevarul, iar institutia care se ocupa cu rapirea de copii….ascunde adevarul ! De ce tace? Ce ascunde? Parintii ,vorbesc despre asta,rapitorii tac ! (confidentialitate ) Astfel de metode au si Inchizitia, SS, Gestapo, KGB, NKVD,etc !

 22. Ioana spune:

  Din comentariile corectionale ale preacredinciosilor de aici emana atât de multa ipocrizie (vezi falsele urari de binecuvantare şi mini-predicile), multa ura, dispret, aroganta, multa substanta din satana-cel-de-temut, furie si FRICA-de-celalalt-care-nu-e-ca-noi, încât greu pot fi luate în serios ca venind de la oameni integri şi autoasumati. Prostia fudula si rautatea ascunsa sub cucernicie nu au facut nici cinste şi nici bine nimanui niciodata. Unele raspunsuri “PIOASE” seamana cu discursuri jihadiste – BRAVOS NATIUNE CRESTINA ! atata stii, atata poti, atata faci… în rest, Dumnezeu cu MILA îi indura pe toti.
  Si inca ceva, pentru cei din tara, romani traiti si educati (sic!) in Romania (rrrrrrrromani cu surle si trambite): deschideti manualul de limba romana si invatati acordurile, punctuatia si ortografia! Limba este patria fiecaruia dintre noi – pe care, iata, v-o terfeliti. NU ma refer la conationali si la cei stabiliti in strainatate – ei nu au practica zilnica a limbii romane. Succes!

 23. Pavel spune:

  Domnule Sorin, nu conteaza ce parere aveti si cum va simtiti in Norvegia, adevarul este ca systemul aplicat de Barnevernet este inadmisibil si el se extinde in mai multe tari. Dumnezeu a adus acesta familie in situatia acesta pentru a trezi lumea la realitate, pentru a opri furtul de copii si terorizarea familiilor. Scopul nepriceput de multi este distrugerea familiei ca institutie si dreptul educatiei parintesti. Nu conteaza ce credinta ai si unde te afli. In Germany am nepoti si sunt interogati la scoala despre activitatea de acasa. De ce? Este acelasi microm dracesc. Va intreb: ce faceti pt salvarea multor cazuri asemanatoare si a miilor de copii furati si distrusi pt tot restul vietii? Ce fac romanii din Norvegia? Ori dorm, ori nu le pasa.
  [email protected]

 24. Danutz spune:

  Ma doare sufletul pt. acei romani care venind in Norvegia ,la ,,pomul laudat” unde cainii umbla cu covrigi in coada , au ramas fara copii ! Acum, plansul lor este in zadar ! Strainului nu-i pasa ! El te foloseste ca forta de munca si ca animal de prasila , doar in avantajul lui ! Iti da niste bani doar ca sa te tina scav al lui ! Oare pentru acei parinti,banii strainului sunt mai de pret decat copii lor ?? Asta eu nu pot intelege !!

 25. mannix spune:

  George, esti un neadaptat. Un, habar ..st! Data nu stii de ce-i lasa norvegienii pe coopii sã se tavaleasca in noroi?
  Hagar…..le, ca sã poata prinde radacini! In noroi!
  Ai tai si dupa 2 generatii de trait acolo, nu pot fi norvegieni. Doar ceea ce sunteti si voi. Pseudo. Handy.
  Diferenta dintre voi si( voi, balcanici, Stambul, sute de ani) si, este INSURMONTABILA(pt. voi, SUDISTII) inca
  200-300 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *