Mos Gherilla frânaru

Am decis zilele astea sa incep sa imi caut de lucru!! De fapt as dori sa ma reprofilez mai mult pe o meserie din care sa pot trai decent si sa nu depun efort prea mare, nici intelectual si nici fizic. Asa ca impreuna cu Mos Gherilla am inceput sa caut.

Primul post care mi-a iesit in fata a fost cel de asistent maseor. Cum eram nelamurit ce face ala, Mos Gherilla m-a lamurit repede. Ii toarna ulei in palme maseurului! Mama ce misto! Hai sa ma apuc si eu de asa ceva. Pot fi si mai util daca ai fac vant la maseor cu evantaiul sa nu transpire cand il framanta pe pacient. Mosul radea de mine sa se prapadeasca nu alta. Pana la urma mi-a zis sa caut sa vad cat costa un curs pentru asa ceva. In Romania, peste 10 milioane vechi. Aici, nici nu am curaj sa caut. Oricum, mi s-a parut cam mult pentru un curs inutil.

Al doilea care mi-a sarit in ochi a fost cel de FRANAR! Nu stiu ce face, dar dupa nume, sigur e unu care pune frane. Nu am gasit nici pe net unde pune asta frane si cand, dar cu siguranta e ceva important. Am gasit meseria doar in Clasificarea Ocupationala din Romania care se vrea un fel de nomenclator al meseriilor existente. Nici unde sa iau cursuri de asa ceva nu am gasit, dar sigur cei care au nevoie de unul care sa puna frane il testeaza la nivel de reflexe si perceptii. Profund nu? M-a demoralizat tot Mos Gherilla, cand a inceput sa ma intrebe, ce ma fac daca, atunci cand spre varsta de pensionare, aia mai tineri or sa imi puna fel de fel de porecle toate terminate in Franaru’ ? Asa ca, am trecut mai departe, cu serioase tulburari ale chi-ului meu interior.

Si ca sa nu ai mai dau prilej de glume proaste lui Mos Gherilla, am cautat ceva de care sa nu se poata lega sau sa stie macar despre ce e vorba. Si tot in nomencaltorul sus amintit am gasit ce vroiam eu!! Malangoz calantachelagiu!!!! Nu intrebati ce e aia si ce face ca nu stiu. Si nici ‘’goagal’’ nu stie, ca sa va scutesc de efort. Nici nu stiu daca e scris corect, caci l-am luat cu copy-paste, tocmai ca sa nu fie vina mea in caz de geseala. Dar desi lui Mos Gherilla i-am inchis gura, nu am cum sa ma apuc de asa ceva caci nu stiu ce face si nici unde sa invat asa ceva.

Sincer nu stiu ce sa ma fac!! Cu reprofilarea adica. Trebuie cautat ceva pana la urma si stau si ma uit,cu invide trebuie sa recunosc, de exemplu, la vanzatorii de materiale de prin magazinele gen bricolaje. Aia nu au nici o taina saracii, caci indiferent de ce ai intrebi, habar nu au despre ce e vorba.

De exemplu, zilele trecute la un magazin de piese pentru instalatii, cautam ceva pentru dus sa il repar si i-am zis aluia dimensiunea in toli. A ramas mut. Mi-a zis sa ma duc acasa sa iau masura in milimetri. Si asta la cel mai bun magazin de profil din zona. Eu daca vroiam sa ma angajez la asa magazin, sigur imi cereau sa vorbesc la perfectie limba lor. Ceea ce nu mi se pare iesit din comun si chiar e de bun simt. Pana la urma trebuie sa spui clientului gratios ca nu ai ce cauta el, in asa fel incat sa nu se vada cat esti de incompetent, nu? …

In cele din urma, am luat o hotarare radicala si destul de riscanta. Ma privatizez! Ma fac negustor de oua tunse si daca merge bine deschid si o fabrica de impachetat fum!

Codruț Boltoc

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *