Pe 11 decembrie 2016 vor fi alegeri parlamentare în România. Trei români din Norvegia doresc voturile românilor ca să devină deputați în Parlamentul de la București.
În județul Timiș, din partea PNL candidează Pavel Popescu (29 de ani), locul al treilea pe listă la Camera Deputaților. Cum liberalii, conform sondajelor, se așteaptă să obțină patru deputați în Timiș, Pavel Popescu are șanse maxime de a fi deputat în următorii patru ani.
Apropiat al lui Daniel Funeriu și fost membru al PMP (partidul lui Traian Băsescu), conform site-ului debanat.ro, Pavel Popescu a fost ”parașutat” în PNL Timiș, pe loc de frunte, doar cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale.
Pavel Popescu a locuit în Norvegia în ultimii cinci ani, conform CV-ului său. Pentru ”abilitatea” cu care și-a construit imaginea publică și pentru rolul său decorativ în partid, vom reveni cu un articol sub titlul ”Politicianul iederă”.
Pe listele de deputați pentru diasporă candidează George Alexander (55 de ani), din partea organizației Alianța Noastră România, partidul lui Marian Munteanu. Fiind primul pe listă, dacă Alianța va face pragul electoral de 5%, George Alexander are toate șansele să fie deputat pentru diaspora românească în următorii patru ani.
Locuiește de aproximativ 20 de ani în Norvegia, unde a lucrat în sistemul de învățământ, și a devenit cunoscut în viața publică după izbucnirea scandalului ”Barnevernet”, la începutul anului 2016, când s-a situat de partea familiilor românești aflate în conflict cu ”Protecția Copilului”.
Aflat la al doilea partid în decurs de câteva luni, candidează pentru că a avut ”foarte multe cereri de la oamenii care cred în mine şi spun că trebuie să mă implic în politică” deși afirmă că ”dintotdeauna am avut cel mai mare dezgust pentru politică” . Drept urmare, vom reveni cu un articol sub titlul ”Politicianul apolitic”.
După nouă ani de studii la Oslo, Iulian Bulai (29 de ani) candidează în județul Neamț, din partea Uniunii Salvați România, locul întâi pe lista de deputați. Întrucât USR este creditat în sondaje cu aproximativ 10% din opțiunile de vot ale românilor, este foarte posibil ca Iulian Bulai să reprezinte 73 000 de nemțeni în Parlament, în următorii patru ani.
A revenit în România înainte de alegerile locale din iunie 2016 și a candidat pentru un post de consilier local în satul natal, din partea PACT, partidul lui Sebastian Burduja (fiul nemțeanului Marinel Burduja). În urma unor neînțelegeri privind candidaturile PACT la alegerile parlamentare, Iulian Bulai trece în septembrie la USR, partidul lui Nicușor Dan, și devine președinte USR Neamț.
De profesie artist (sculptor) și ”expert” în diplomație culturală, Iulian Bulai se distinge, conform CV-ului său, prin lipsa oricărei activități pe ”piața muncii” (ca angajat) sau activități profesionale independente care să-i genereze veniturile necesare pentru traiul în Norvegia.
Cu un accent puternic pe o campanie ”intensiva de selfie-uri”, Iulian Bulai încearcă să determine o ”revoluție a zâmbetelor” în online, care să îi asigure un post de parlamentar. Așadar, vom reveni asupra activității sale cu un articol intitulat ”Politicianul selfie”.
Aici (click) puteți găsi listele complete de candidați la alegerile parlamentare din România de pe 11 decembrie 2016, pentru fiecare județ din țară plus municipiul București.
Daniel Apetrei
Lasă un răspuns