VIDEO: O metodă inedită, simplă și gratuită prin care puteți învăța limba norvegiană!

O tânără a decis să învețe oamenii din întreaga lume limba norvegiană, într-un mod inedit. Ea a început să facă video-uri, prin care să arate cât de frumoasă e limba norvegiană și că e ușor să o înveți, dacă ai puțină răbdare.

Mama lui Michelle Alexandra este din Norvegia, însă tatăl ei este american. Tânăra a crescut în Statele Unite ale Americii. Mama ei îi vorbea norvegiană mereu, atunci când era mică, iar Alexandra a petrecut câteva luni în Norvegia, în fiecare an. De regulă, vara și apoi de Crăciun.

Dacă veți căuta pe Youtube tutoriale despre cum puteți învăța limba norvegiană, cu siguranță veți găsi multe. Însă, Michelle Alexandra a decis să facă o serie de video-uri interesante, pe care le numește „Learn Norwegian”. În doar câteva zile de la postarea primei „lecții”, filmarea avea peste 100.000 de vizualizări. Cei care o urmăresc pe tânără au început chiar să o numească „Kate Bush” a învățării limbii norvegiene.

Întrebată fiind, care au fost reacțiile oamenilor după postarea primului filmuleț pe Youtube, tânăra a spus: „Majoritatea mi-au oferit un feedback pozitiv. Este un lucru bun să ai un video pe Youtube, pentru tine. În fiecare dimineață mă trezesc, îmi verific e-mailul și văd zeci de oameni spunând O, ești un profesor atât de bun, ești atât de frumoasă! Ar trebui să faci mai multe lecții. Ne e dor de tine!”.

Tânăra spune că nu are un program pentru a posta videoclipurile și că le face din plăcere, atunci când are timp, având în vedere că aceasta nu este ocupația ei principală.

Michelle Alexandra a mai precizat că încearcă să răspundă tuturor celor care o contactează. De asemenea, oferă lecții private de norvegiană, iar pentru străini, poate aranja lecții pe Skype.

Cine este Michelle Alexandra?

O actriță și cântăreață. La 10 ani a început să ia lecții de actorie în New York, mai întâi la The Neighborhood Playhouse School of Theatre și apoi la The American Academy of Dramatic Arts.

În toamna lui 2010, tânăra și-a făcut bagajele și s-a mutat în Oslo, acolo unde locuiește acum, împreună cu cățelul ei, Bailey.

Așadar, iată lecțiile disponibile deja pe Youtube:

Lecția nr. 1: 

Lecția nr. 2: 


 

Lecția nr. 3: 

 

 

Lecția nr. 4: 

 

Dacă dumneavoastră considerați că vă ajută, o puteți urmări pe Michelle Alexandra pe Youtube, pentru a vedea când postează un video nou.

A consemnat Lidia Rusu 

Sursa: www.tnp.no

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

2 Responses to VIDEO: O metodă inedită, simplă și gratuită prin care puteți învăța limba norvegiană!

  1. ALEXANDRU DANCAU spune:

    E fantastica tipa asta ! Mai ales ca foloseste NY NORSK . Felicitari !

  2. Nicolae spune:

    Interesante aceste filmulete; chiar vreau sa incep cu invatarea limbii norvegiene si ca atare voi incepe.cu acestea pentru a vedea in ce masura sunt utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *