Weekend cald si insorit in Norvegia, cu temperaturi maxime intre 22-23 de grade

În acest weekend se încheie festivalul de jazz și rock din Tromso. Desfășurat în Molde, în sud-estul Norvegiei, evenimentul este unul dintre cele mai așteptate de peste an, iar meteorologii anunță că mâine și poimâine vremea va ține cu iubitorii de muzică.

Mâine dimineață va avea loc parada ce marchează încheierea festivalului de muzică. Meteorologii au anunțat că e posibil ca dimineață să fie ceață, dar că aceasta va dispărea de tot până la prânz. De altfel, se anunță vreme frumoasă în toată Norvegia.

Ziua de sâmbătă se anunță a fi una caldă și frumoasă. Va fi soare și vor bate vânturi ușoare. Temperaturile nu vor fi mai mici de 22-23 de grade Celsius, a declarat Aslaug Skalveik Valved, meteorolog norvegian.

Festivalul de jazz și rock din Molde are o tradiție impresionantă. El a început în anul 1961, iar de atunci se desfășoară anual în Norvegia, aducând pe scenă artiști cunoscuți, din toate colțurile lumii. Herbie Hancock și Jamie Cullum sunt două dintre faimoasele exemple care au participat déjà la acest festival. În cele cinci zile de festival au loc peste 100 de concerte. Majoritatea sunt gratuite.

Sursa: www.norwaytoday.info/ www.visitnorway.com

Adauga un comentariu folosind contul de Facebook:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *